CROATIA osiguranje d.d.: Otvorena Stanica za tehnički pregled vozila u Vukovaru

Vukovar, 24. ožujka 2009. - U Vukovaru je vodeća hrvatska osiguravajuća kompanija, CROATIA osiguranje d.d., svečano otvorila novu Stanicu za tehnički pregled vozila. Prva u nizu stanica, koju CROATIA osiguraje planira otvoriti ove godine, smještena je u centru Vukovara, ima dvije tehnološke linije te je najsuvremenije opremljena u regiji. Ovoj stanici gravitirat će stanovnici grada i okolice, a njezina najvažnija uloga je stvaranje preduvjeta za povećanje sigurnosti na cestama u čitavoj Vukovarsko-srijemskoj županiji.

„Znamo da je u Vukovaru svako radno mjesto posebno dragocjeno, a to posebice dolazi do izražaja s obzirom na to da poslujemo u vremenu recesije. Zato sa zadovoljstvom naglašavam da otvaranje ove Stanice za sobom nosi i deset novih radnih mjesta za naše Vukovarce.", istaknuo je na otvaranju nove stanice za tehnički pregled predsjednik Uprave CROATIA osiguranja d.d. Hrvoje Vojković.

Stanicu je otvorio potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Damir Polančec, koji je na otvorenju naglasio: „Otvaranje ove stanice jedan je od zaloga snažnijeg razvoja Vukovara, što je vrlo važno u ovo vrijeme kada svi govore o recesiji i kada je svako radno mjesto od izuzetnog značaja. CROATIA osiguranje još jednom dokazuje da na dobrom poslovnom putu i da donosi konkurentnost od koje imaju koristi svi građani."

Svečanom otvorenju nazočili su mnogi državni i gradski uglednici: ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković, gradonačelnica Vukovara Zdenka Buljan, župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić te mnogi drugi.

Fokus CROATIA osiguranja d.d. na jačanje prisustva u lokalnoj zajednici kroz ovu vrstu usluge nastavit će se otvaranjem slične stanice u Osijeku kroz nekoliko mjeseci te u Koprivnici i Splitu do kraja godine.

Ovim stanicama upravlja CROATIA - TEHNIČKI PREGLEDI d.o.o., društvo osnovano 2005. godine kao tvrtka kćer CROATIA osiguranja d.d. s osnovnom djelatnošću pružanja usluga tehničkih pregleda i registracije vozila. Društvo upravlja s 19 stanica za tehnički pregled dok cijela Grupa CROATIA osiguranje posjeduje 30 stanica diljem Hrvatske. Preko 200 zaposlenika CROATIE-TEHNIČKI PREGLEDI d.o.o. izvrši godišnje prosječno 210.000 tehničkih pregleda, što je oko 14% ukupno obavljenih tehničkih pregleda u RH.