CROATIA osiguranje d.d. donirala Dječju udrugu hrabrost

Uprava CROATIA osiguranja donirala je Dječjoj Udruzi Hrabrost (DUH) police putnog osiguranja i police osiguranja od profesionalne odgovornosti za volontere povodom organizacije uskršnjeg hodočašća u Lurd za djecu s teškoćama u razvoju i mlade i studente s invaliditetom.

Ovo je peta godina sudjelovanja DUH-a u tradicionalnom hodočašću u Lurd djece s teškoćama u razvoju i mladih s invaliditetom na kojem se godišnje sastaje oko šest tisuća mladih iz Irske, Velike Britanije, Rumunjske, Slovačke, Belgije i SAD-a, a s ciljem ostvarenja duhovnog iskustva, prilike za druženje s vršnjacima iz drugih zemalja, ali i poticanja samostalnosti djece i mladih koji po prvi put dobiju priliku otputovati bez roditelja.

"Ako ste se ikad pitali gdje je zapravo Lourdes, dovoljna će vam informacija biti negdje u Francuskoj, a ako ste se pitali što je Lourdes onda ću vam reći da je za mene Lourdes jedan mali dio Raja koji se spustio na Zemlju. Cijelo vrijeme sam osjećao toplinu koja izvire iz ljudi, koja je daleko od svakodnevnog života punog mržnje, hektike i praznih ljudi koji prolaze pored nas ne vidjevši nas. Na misi gomila raspjevanih lica koja plešu, plješću i smiju se nisu baš uobičajena za naše krajeve, ali na njima se u potpunosti vidi da slave Boga, zatim večernja procesija, deset tisuća malih svjećica koje obasjavaju čitavo svetište. Onima koji su bili tamo mislim da još uvijek svijetle u srcu. Jedan tjedan u Lourdesu daje čovjeku snagu i volju za život." napisao je o hodočašću Ivo Kordić, učenik iz Centra za odgoj i obrazovanje Dubrava.

DUH je neprofitna, nevladina humanitarna organizacija osnovana 2003. godine s ciljem poboljšanja društvene kvalitete života djece s teškoćama u razvoju i mladih s invaliditetom i podizanjem njihove razine samostalnosti i samopouzdanja kroz duhovne i edukativno-zabavne aktivnosti te razvijanja svijesti o njihovom dostojanstvu i jednakosti u društvu. Svi članovi udruge su volonteri, kojih je u ovom trenutku 30, dok je djece i mladih kao korisnika udruge otprilike 70. Nažalost, DUH još uvijek nema riješen problem prostora za okupljanje volontera i provođenje aktivnosti te svi koji su voljni pomoći više o udruzi DUH mogu pročitati na Internet adresi www.duh.hr.