CROATIA osiguranje d.d. – Dodatne pogodnosti za hrvatske izvoznike

Zagreb, 16. ožujka 2009. - Odgovarajući na potrebe hrvatskih izvoznika CROATIA osiguranje d.d. dodatno je unaprijedilo ponudu proizvoda za sve članove Udruge Hrvatski izvoznici. Kako bi dala svoj doprinos stvaranju pretpostavki za povećanje razine hrvatskoga izvoza, izrazito važnih u vrijeme otežane gospodarske situacije, CROATIA osiguranje omogućilo je hrvatskim izvoznicima pravo na poseban popust od 20% na osiguranje robe proizvedene u Hrvatskoj u izvozu.

Pravo na ovaj popust ostvaruju svi koji od 15. ožujka u CROATIA osiguranje d.d. prijave u osiguranje pojedinačne pošiljke robe u izvoznom međunarodnom prijevozu. Ova mjera poticaja nastavlja aktivnosti CROATIA osiguranja d.d. dogovorene Sporazumom o suradnji 2007. godine s udrugom Hrvatski izvoznici koje podrazumijevaju poticanje izvoza kreiranjem posebne ponude osigurateljnih usluga.

"Otežane prilike poslovanja stavljaju pred privrednike velike izazove u pogledu upravljanja troškovima. Našim osiguranicima poručujemo da rezanje troškova za osiguranje u kriznim vremenima nije mjera štednje nego nepotrebno izlaganje velikom riziku. Kako je CROATIA osiguranje i samo izvoznik, ovim partnerstvom podupiremo druge izvoznike, no ujedno izvozimo i naše usluge.", naglasio je predsjednik Uprave CROATIA osiguranja Hrvoje Vojković.

Pošiljke se u osiguranje prijavljuju s osnovnim podacima o vrsti i vrijednosti robe, relaciji prijevoza, prijevoznom sredstvu i potrebnoj širini pokrića na temelju kojih osiguratelj može odrediti odgovarajuću premijsku stopu. Na osnovnu premijsku stopu prvo se primjenjuju svi individualni popusti, bonusi/malusi na koje osiguranici CROATIA osiguranja imaju pravo te se povrh njih primjenjuje ovaj posebni popust. Ovoj akciji podložne su sve pošiljke prijavljene u osiguranje unutar navedenog razdoblja, a čiji se prijevoz ima obaviti unutar razdoblja od 12 mjeseci od prijave. Osiguranici nemaju ograničenje na broj pošiljaka koje mogu prijaviti prema navedenom principu.