CROATIA jedina evidentirala štetu odmah nakon nevremena

Olujno nevrijeme koje je zahvatilo Zagreb 8. kolovoza nanijelo je mnoge štete, između ostalog i na osobnim vozilima. Jedini smo osiguravatelj koji je reagirao odmah, evidentirao zahtjeve, te radio izvide i time smo još jednom pokazali koliko nam je stalo do naših osiguranika.

(11.8.2008) Prema neslužbenim podacima, u olujnom nevremenu koje je 8. kolovoza pogodilo Zagreb i Zagrebačku županiju, oštećeno je i oko 500 automobila.

Iako je policija, dan poslije izvijestila da je prijavljeno oštećenje na 138 automobila samo su u Croatia osiguranju, doznaje Poslovni dnevnik, tijekom petka i subote evidentirali zahtjeve i proveli izvide 150 klijenta koji u tom društvu imaju ugovorenu policu osiguranja.

Ledena tuča, opet je u javnosti otvorila dvojbu - tko pokriva nastali trošak, osiguratelj kod kojega je zaključena polica ili vlasnik vozila. "Osiguratelj je obvezan isplatiti odštetu samo vlasniku koji ima uredno zaključenu kasko policu za 2008. i to s ugovorenim rizikom od tuče", pojašnjava Hrvoje Pauković, direktor Hrvatskog ureda za osiguranje.

Zakonom obvezna, tzv. AO polica, pokriva tek osiguranje od odgovornosti za upotrebu motornih vozila i po njoj osiguravatelji nisu dužni nikome podmiriti štetu nastalu zbog tuče.