Croatia u zajednici

S obzirom na značajnu prisutnost Croatia osiguranja u lokalnim zajednicama diljem Hrvatske kroz više od 250 prodajnih mjesta, strategija sponzorstava i donacije kompanije usmjerena je na pokretanje pozitivnih promjena upravo u lokalnim zajednicama te je usko vezana uz temeljnu djelatnost, vrijednosti i osobnost CO brenda.

Politika sponzorstava i donacija provodi se na tri ključna područja:

  1. Kultura i baština – podrška projektima od nacionalne ili važnosti za lokalnu zajednicu, projektima koji promiču čuvanje kulturnih vrijednosti i prirodnih resursa te materijalnih i nematerijalnih dobara;
  2. Sport i zdravlje – poticanje razvoja nacionalnih i lokalnih sportskih klubova, podrška projektima koji promiču zdravo i odgovorno življenje;
  3. Život i sigurnost – smanjenje rizika, inkluzija i podizanje kvalitete života onih kojima je to najpotrebnije, posebice najmlađih i najstarijih članova zajednice.

U 2017. godini Croatia osiguranje provelo je više od 250 sponzorstava i donacija.

Podržano je više od 50 vrijednih inicijativa na području kulture i baštine, među kojima se ističu Dubrovačke ljetne igre, Večeri šansone u Šibeniku, Varaždinske barokne večeri, Vinkovačke jeseni, Đakovački vezovi, Zlatne žice Slavonije, te program institucija zagrebačkih Muzeja za umjetnost i obrt, Muzeja suvremene umjetnosti i koncertne dvorane Vatroslav Lisinski. Među projektima očuvanja baštine podržani su, među ostalima, Sinjska Alka, Trka na prstenac u Barbanu, Maraton lađa na Neretvi, Viteški turnir Muzeja hrvatskog Zagorja te Tjedan kajkavske kulture u Krapini. Godinu je svakako obilježila i velika multimedijska, interdisciplinarna i interaktivna  izložba Croatia je Hrvatska koja je u tunelu Grič sažela više od 130 godina Croatia osiguranja, hrvatske političke, kulturno znanstvene i gospodarske povijesti ali i povijesti svakodnevice i hrvatskih građana. Izložba je proglašena događajem godine (Media Marketing), najbolje dizajniranom izložbom na svijetu (xx), najbolje organiziranim događajem u 2017. (HUOJ), te je sa 103.000 posjetitelja zabilježena kao najposjećenija izložba u Hrvatskoj uopće.

Na području sponzorstava i donacija u sportu Croatia je podržala više od 70 malih i velikih sportskih klubova diljem Hrvatske, među kojima su nogomet, rukomet, košarka, odbojka, biciklizam, vaterpolo, jedrenje, plivanje i drugi sportovi. Sponzorirani klubovi kroz vlastite komunikacijske kanale kontinuirano ističu značaj podrške Croatia osiguranja u ostvarenju svojih rezultata. Dio klubova nosi ime kompanije u svom imenu, kao primjerice VK Jug Croatia osiguranje koje je kroz 2017. godinu osvojio Prvenstvo Hrvatske – seniori, Prvenstvo Hrvatske – juniori i Regionalnu ligu, te postao viceprvak u europskom vaterpolo natjecanju i bio proglašen najboljom sportskom momčadi u Dalmaciji po izboru čitatelja Slobodne Dalmacije.

Kompanija je u 2017. godini pomogla rad nekolicine bolnica i dječjih domova: Dom za djecu Maestral u Splitu, Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj, Opću županijsku bolnicu Vukovar, Dječju bolnicu Kantrida/KBC Rijeka, KBC Split, Klinički centar Sestre Milosrdnice, Opću bolnicu Varaždin, Opću bolnicu Pula.

Značajna sredstva uložena su u pomoć dobrovoljnim vatrogasnim društvima, a tijekom velikih požara u Dalmaciji nabavljena je, i vatrogascima na terenu donirana, veća količina vatrogasnih naprtnjači (brentača) za gašenje vatre. Kriznim planom upravljanja obuhvaćena je brza reakcija kompanije u pomoći stradalima ali i stvaranju mogućnosti za ubrzanu procjenu i isplatu šteta na opožarenim ili poplavljenim područjima.

Kompanija je također značajno ulagala u dijeljenje i unaprijeđivanje znanja u zajednici kroz podršku stručnim skupovima i konferencijama kroz više od 20 različitih podržanih projekata na području osiguranja, aktuaristike, financija, tehnologije, prava, zdravstva te niza specifičnih tema vezanih za temeljnu djelatnost kompanije (npr. promet, požari, poljoprivreda), a zaposlenici i stručnjaci iz kompanije bili su prisutni i kao sudionici, predavači ili panelisti.

Croatia osiguranje posebnu pozornost stavlja na ulaganja financijskih sredstava i donacije rabljene informatičke opreme obrazovnim institucijama u okviru kojih je tijekom 2017. godine potpomognut rad više od 50 dječjih vrtića, škola, gimnazija, fakulteta i sveučilišta.