Iskustva zaposlenih

Ena Mustedanagić, direktorica za razvoj interne prodajne mreže

Iako ima samo 29 godina, Ena Mustedanagić, direktorica za razvoj interne prodajne mreže u Croatia osiguranju, ima već gotovo 11 godina radnog iskustva. Sa 18 godina počela je raditi u obiteljskoj tvrtki, a zatim u prodaji u nekoliko vodećih domaćih kompanija.

S još 700 mladih i obrazovanih kandidata, Ena se 2013. prijavila u program “Budućnost u Adrisu”, koji mladima omogućuje stjecanje iskustva u korporativnom sektoru, nudi prvo zaposlenje te mogućnost napredovanja i usavršavanja. Od 700 prijavljenih, pripravnički staž dobilo je samo 20 najboljih, a među njima je bila i Ena.

- Selekcijski proces je bio izrazito zahtjevan, traženi su akademski i profilom općenito istaknuti kandidati - govori Ena i dodaje da je cijeli postupak bio opsežan i strog, ali transparentan. Nakon godinu dana pripravničkog staža dobila je posao i iz TDR-a prešla u Croatia osiguranje, gdje i danas radi.

Tijekom iduće tri godine Ena je promijenila nekoliko radnih pozicija, a krajem 2016. imenovana je direktoricom za razvoj interne prodajne mreže. Kad razmatra svoj razvojni put, kaže da su presudni bili njezine vještine i trud te menadžment koji je prepoznao njen talent. Njezina pozicija znači da je odgovorna za unapređenje sustava i načina rada te upravljanje najbrojnijom mrežom na hrvatskom tržištu osiguranja.

Croatia osiguranje je kompanija koja omogućuje napredak mladim, marljivim i obrazovanim pojedincima uz mentorsku podršku nadređenih, zbog čega Ena planira ostati u njoj i nastaviti izgradnju karijere.

- Raditi u Croatia osiguranju definitivno je izazovno. Atmosfera je poslovna, a odnosi među zaposlenicima otvoreni su i razvojno poticajni. Svima koji su u potrazi za poslom poručila bih da je Croatia osiguranje, ako žele raditi u profesionalnom okruženju te se osobno i poslovno razvijati u agilnoj i modernoj kompaniji s jasnom vizijom razvoja u budućnosti, pravo mjesto za njih - zaključuje Ena.

Andrej Tatomir, voditelj razvoja mreže

Croatia osiguranje je kompanija koja omogućuje da radom i zalaganjem napredujete bez obzira u kojem sektoru radili. Zaposlenike se ocjenjuje prema rezultatima koji su, uz upornost i ambicioznost, temelj za napredovanje, kaže Andrej Tatomir, voditelj razvoja mreže u Croatia osiguranju.

Upravo je mogućnost napredovanja privukla Andreja Tatomira 2014. u Croatia osiguranje. Počeo je raditi kao voditelj grupe i vrlo je brzo napredovao do mjesta voditelja razvoja mreže. S nekoliko kolega kreirao je program koji se u Croatia osiguranju upravo provodi i kojim se iznimno ponosi.

- Jako sam zadovoljan što sudjelujem u razvoju najveće prodajne mreže u Hrvatskoj i što sam imao privilegij dati svoj doprinos. Planiram nastaviti raditi izazovan posao u razvoju mreže i napredovati u karijeri. Svoje ambicije, usudio bih se reći, mogu ostvariti samo u Croatia osiguranju kao tržišnom lideru, tako da svoju budućnost, definitivno, vidim u Croatia osiguranju - govori Andrej.

Njegov radni dan nikada nije isti, a zadatak mu je pronaći prostor za poboljšanje i uvesti potrebne promjene kako bi se povećala efikasnost prodaje. Posao je dinamičan i odgovoran.

Slobodu u pristupu poslu i traženju rješenja omogućuje mu partnerski odnos s nadređenima i kolegama, a razmjena iskustava i znanja povećava uspješnost cjelokupnog poslovanja.

- Kao najveće prednosti Croatia osiguranja svakako bih istaknuo tradiciju i snagu brenda, znanje zaposlenika i odanost prodajne mreže. Ovo je kompanija u kojoj marljivi i sposobni uistinu mogu napredovati - zaključuje 33-godišnji Andrej Tatomir. 

Stanko Katić, softverski inženjer

Nakon završenog diplomskog studija na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva, smjer Programsko inženjerstvo i informacijski sustavi, mladi Slavonac Stanko Katić znao je da karijeru želi započeti u stabilnoj, kvalitetnoj i sigurnoj organizaciji u kojoj bi se mogao nastaviti profesionalno razvijati i učiti.

Stogodišnja tradicija i besprijekorna reputacija Croatia osiguranja predstavljali su ujedno izazov i motiv da se prijavi na otvoreni natječaj. Nakon nekoliko krugova testiranja i intervjua potpisao je pripravnički ugovor. Sedam mjeseci radi na poziciji softverskog inženjera u kompaniji za koju kaže da ima pozadinski informatički sustav koji ga je jako zainteresirao.

- Moj posao obuhvaća rad u Oracle tehnologijama, pri čemu se svakodnevni razvoj temelji na kodiranju u proceduralnom SQL-u (PL/SQL). Također, rad u Oracle Apex tehnologiji obuhvaća razvoj web aplikacija za interakciju i rad s bazom podataka - objašnjava Katić i dodaje da bolji početak od ovoga nije mogao imati.

Rad u Croatia osiguranju omogućava mu potrebnu dozu slobode u radu kako bi se mogao profesionalno razvijati, ali i konstantnu pomoć i podršku iskusnijih kolega koji su mu uvijek na raspolaganju. 

- U proteklih sedam mjeseci moja iskustva u Croatia osiguranju su isključivo pozitivna. Atmosfera je odlična, nema pritiska na nove zaposlenike, a odnos između kolega i šefova izrazito je prijateljski. Svi su vrlo pristupačni i otvoreni za savjete i podršku u bilo kojem trenutku - govori Stanko Katić i dodaje da svoju budućnost vidi u Croatia osiguranju.

Tu je dobio priliku za osobni razvoj, napredovanje i postizanje visokih rezultata te stjecanje različitih znanja radom s brojnim tehnologijama.

- Kolegama koji završavaju fakultet savjetovao bih da svakako uzmu u obzir rad u ovoj osiguravateljskoj kući jer su moja dosadašnja iskustva samo pozitivna, a pristup i svakodnevan rad dovodi do velikog osobnog i profesionalnog razvoja te proširenja znanja koja su sa svakim danom sve veća. Otvaraju se mnoge mogućnosti za rast i napredak, a rad u zdravoj atmosferi u velikoj mjeri olakšava prvo zaposlenje - ističe Stanko Katić.