Rezultati poslovanja Croatia osiguranja d.d. u prvom tromjesečju 2016. godine

Zagreb, 29. travnja 2016. – Croatia osiguranje objavljuje svoje nerevidirane rezultate za prvo tromjesečje 2016. godine. Detaljne rezultate pročitajte na sljedećoj poveznici: Financijski izvještaji

Croatia osiguranje na hrvatskom osigurateljnom tržištu i nadalje ima vodeću poziciju s ukupnim udjelom od 35,7 posto te zadržava vodstvo u sva tri segmenta životnih, neživotnih i zdravstvenih osiguranja. Na hrvatskom tržištu ostvarena je ukupna bruto zaračunata premija u iznosu od 904,5 milijuna kn što je četiri posto manje od prošlogodišnje. Rast bilježi segment zdravstvenog osiguranja.

U Croatia osiguranju d.d. završena je prva faza restrukturiranja koja je donijela pozitivne pomake u poslovanju. Rezultati pokazuju fokus na optimalizaciju prodajnog portfelja i profitabilne klijente, rast troškovne efikasnosti, kako u području upravljanja štetama, tako i u smanjenim troškovima potpornih funkcija. Štetovni omjer je 56,1 posto i devet postotnih bodova je bolji od ostvarenja u prvom tromjesečju prošle godine. Kombinirani omjer, kao ključni pokazatelj efikasnosti poslovanja, gotovo je 14 postotnih bodova bolji od prošlogodišnjeg.

Bruto zaračunata premija na razini Croatia osiguranje Grupe, uključujući i regiju, iznosi milijardu kuna i 3,5 posto je niža od prošlogodišnje. Dobit prije poreza Grupe rasla je 3,9 posto u odnosu na lanjsku godinu te iznosi 51,8 milijuna kuna.

Nastavlja se transformacija kompanije prema dugoročnoj održivosti te očuvanju i jačanju tržišne pozicije, a naglasak u poslovanju ostaje na daljnji razvoj proizvoda, usluge i dostupnosti postojećim i budućim klijentima te povećanje efikasnosti poslovanja i smanjenje rashoda.