PRIOPĆENJE - Rezultati poslovanja Croatia osiguranja d.d. u prvom tromjesečju 2017. godine

Croatia osiguranje i nadalje zauzima vodeću poziciju na hrvatskom tržištu s ukupnim udjelom od 34,5 posto te zadržava vodstvo u segmentima životnih i neživotnih osiguranja. 

Ostvarena je ukupna bruto zaračunata premija društava Croatia osiguranje grupe u Hrvatskoj u iznosu od 905 milijuna kn, što je na prošlogodišnjoj razini, unatoč čišćenju dijela portfelja. Bruto zaračunata premija na razini Grupe iznosi 1.019 mil kuna i jedan posto je veća od prošlogodišnje. U prvom tromjesečju 2017. godine grupa Croatia osiguranje ostvarila je neto dobit od 67,8 milijuna kuna što predstavlja rast od 71 posto u odnosu na isto prošlogodišnje izvještajno razdoblje.  

Dosadašnje restrukturiranje donijelo je pozitivne rezultate, a fokus je i dalje na optimalizaciji prodajnog portfelja, rastu troškovne efikasnosti u području upravljanja štetama i u smanjenju troškova potpornih funkcija. Preustroj i prilagodba prodajne organizacije tržišnim segmentima te digitalizacija procesa pridonijeli su rastu operativne učinkovitosti. Unaprijeđen je model upravljanja cijenama, a uvedeni su i novi proizvodi prilagođeni potrebama i najzahtjevnijih klijenata.

U tijeku su projekti jačanja interne prodajne mreže  s ciljem rasta osobito u profitabilnijem maloprodajnom segmentu te segmentu malih i srednjih poduzetnika. Daljnje unapređenje u procesu upravljanja štetama povećat će zadovoljstvo i lojalnost klijenata te posljedično smanjiti troškove poslovanja.

S poštovanjem,

Korporativne komunikacije

Croatia osiguranje d.d.