Održana sjednica Uprave CROATIA osiguranja d.d.

U ponedjeljak, 30. travnja 2018. godine, Uprava CROATIA osiguranja d.d. je primila na znanje nerevidirane konsolidirane i nekonsolidirane financijske izvještaje za prvo tromjesečje 2018. godine.

CO ostvario rast dobiti i nastavlja s transformacijom poslovanja

Croatia osiguranje i nadalje ima vodeću poziciju na hrvatskom tržištu s ukupnim udjelom od 34,6 posto što  predstavlja rast od 0,1 postotni bod te zadržava vodstvo u segmentima životnih i neživotnih osiguranja. Bruto zaračunata premija na razini Grupe iznosi 1.095 milijuna kuna i sedam posto je veća od prošlogodišnje.

U prvom tromjesečju 2018. godine grupa Croatia osiguranje ostvarila je neto dobit od 101,5 milijun kuna, što predstavlja rast od 50 posto u usporedbi s istim prošlogodišnjim izvještajnim razdobljem. Dosadašnji proces organizacijske i procesne transformacije poslovanja donosi vidljive pomake u poslovnom rezultatu. Croatia osiguranje kontinuirano provodi niz aktivnosti kako bi nudila moderan i konkurentan portfolio u vrlo zahtjevnom okruženju. Uz digitalizaciju i projekte koji kontinuirano podižu razinu operativne  učinkovitosti tvrtke, jedna od ključnih poluga transformacije je i unaprjeđenje korporativne kulture i radnog okruženja. Unaprijeđen je motivacijski sustav nagrađivanja, implementiran je proces upravljanja talentima i karijerom, a značajna sredstva uložena su u edukaciju zaposlenika. Poboljšana organizacijska klima  izravno utječe na motivaciju, dijeljenje najbolje prakse unutar tvrtke i isporuku vrhunske usluge svojim klijentima. Upravo je upravljanje ukupnim korisničkim iskustvom slijedeći korak u stvaranju razlikovnosti i konkurentske prednosti tvrtke.

S poštovanjem,

CROATIA osiguranje d.d.