Konsolidirani nerevidirani rezultati za prvo polugodište 2017. - Croatia osiguranje i dalje tržišni lider s udjelom od 32 posto

Croatia osiguranje i dalje uvjerljivo drži lidersku poziciju na hrvatskom tržištu osiguranja, s ukupnim udjelom od 32,1 posto te vodstvom u segmentima životnih i neživotnih osiguranja, dok neto dobit Grupe Croatia osiguranje iznosi 102 milijuna kuna, što predstavlja rast od 37 posto u usporedbi s istim prošlogodišnjim izvještajnim razdobljem – pokazuju rezultati poslovanja društva u prvih šest mjeseci ove godine.

Ukupna zaračunata bruto premija na razini Grupe u prvom polugodištu 2017. iznosi 1.854,8 milijuna kuna te bilježi porast od 2,7 posto u odnosu na prošlu godinu. Od toga zaračunata bruto premija neživotnih osiguranja iznosi 1.485,6 milijuna kuna i bilježi povećanje od 2,5 posto dok zaračunata bruto premija životnog osiguranja bilježi povećanje od 3,3 posto i iznosi 369,2 milijuna kuna.

Kombinirani omjer na razini Grupe, kao odnos ukupnih rashoda i zarađene premije, odnosno jedan od ključnih pokazatelja efikasnosti poslovanja, iznosi 99 i gotovo je četiri postotna boda  bolji nego prošle godine.

Ostvareni pokazatelji u prvih šest mjeseci rezultat su uspješno provedenog procesa organizacijskog restrukturiranja društva. Unaprijeđena je prodajna organizacija kao i prodajni procesi te je optimiziran dio prodajnog portfelja, a tržištu su ponuđeni novi proizvodi i usluge. Porasla je učinkovitost obrade šteta, a nastavkom digitalizacije pojednostavljeni su i ubrzani poslovni procesi što je povećalo operativnu učinkovitost društva.

Croatia osiguranje, kao dio Adris grupe, kontinuirano unapređuje poslovanje, kao najveće i najstarije hrvatsko osiguravajuće društvo te uspješno učvršćuje svoje tržišne pozicije, istodobno njegujući svoj stoljetni identitet.

S poštovanjem,

CROATIA osiguranje d.d.