Informacija o rješenju Agencije za zavarovalni nadzor iz Slovenije

Punomoćnici CROATIA osiguranje d.d., Vatroslava Jagića 33, Zagreb, zaprimili su 21.10.2016. u kasnijim poslijepodnevnim satima rješenje Agencije za zavarovalni nadzor iz Slovenije. 

Punomoćnici CROATIA osiguranje d.d., Vatroslava Jagića 33, Zagreb, zaprimili su 21.10.2016. u kasnijim poslijepodnevnim satima rješenje Agencije za zavarovalni nadzor iz Slovenije. Rješenjem Agencije za zavarovalni nadzor odbijeno je davanje odobrenja za stjecanje dionica Pozavarovalnica Sava d.d., Dunajska cesta 56, Ljubljana, Slovenija, temeljem kojeg bi CROATIA osiguranje d.d. i ADRIS GRUPA d.d. zajednički postali neposredni ili posredni vlasnici udjela u kapitalu koji je jednak ili veći od 20% i manji od jedne trećine. Na Rješenje Agencije za zavarovalni nadzor dopušteno je izjaviti žalbu Upravnom sudu u Republici Sloveniji.

Dana 12.8.2016. CROATIA osiguranje d.d. dobilo je odobrenje Agencije za zavarovalni nadzor iz Slovenije za stjecanje dionica društva Pozavarovalnica Sava d.d. na temelju kojeg CROATIA osiguranje d.d. može postiti neposredni vlasnik udjela u kapitalu koji je jednak ili veći od kvalificiranog udjela i manji od 20%.

S poštovanjem,

CROATIA osiguranje d.d.