Informacije prije online kupnje

Poštovani,

Croatia osiguranje d.d. omogućava Vam da ugovorite online policu dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja na mjestu i u vremenu kada Vama najviše odgovara.

U nastavku smo Vam izdvojili bitne informacije o samom načinu ugovaranja naše police, te Vas molimo da pažljivo pročitate slijedeće upute prije samog ugovaranja online.

1. Croatia osiguranje d.d. OIB: 26187994862 provodi dobrovoljno zdravstveno osiguranje i to dodatno, dopunsko i Best doctors Plus osiguranje.

2. Policu dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja može ugovoriti svaka osoba koja ima obvezno zdravstveno osiguranje. Status osigurane osobe u obveznom osiguranju dokazujete upisivanjem matičnog broja osigurane osobe u HZZO-u i obavezan je za unos kako bi mogli ugovoriti policu

3. Usluge dodatnog zdravstvenog osiguranja koriste se isključivo u suradnim ustanovama Croatia zdravstvenog osiguranja d.d. Ažurirani popis ustanova nalazi se na našoj Internet stranici.

4. Policu možete ugovoriti individualno. Iznimno u programu Best Doctors Plus, moguće je obiteljsko ugovaranje polica. Članovima obitelji smatraju se i djeca od 31. dana starosti do 18 godina.

Obiteljske police moguće je ugovoriti samo za osnovne programe dodatnog zdravstvenog osiguranja ( ABCD) kao i za program BD Plus uz popust od 10 %.

Ukoliko želite ugovoriti obiteljske police , obratite se na besplatni info tel. 0800 18 84 gdje će te dobiti sve potrebne informacije o uvjetima i načinu ugovaranju.

5. Početak osiguranja je može biti bilo koji dan u mjesecu osim u programu Best doctors Plus gdje se početak osiguranja ugovara sa 1. u mjesecu. Datum koji možete izabrati za početak osiguranja mora biti veći od datuma popunjavanja zahtjeva.

6. Kod polica Croatia zdravstvenog osiguranja d.d. ugovorena je karenca od 15 dana, te obveza osiguratelja počinje 16-tog dana od dana koji je u polici osiguranja označen kao dan početka osiguranja,ako je do tog dana plaćen prvi obrok premije. Kod obnova osiguranja nema karence. Kod programa Best Doctors Plus ugovorena je karenca od 90 dana.

7. Ugovaranje putem interneta omogućeno je jedino u slučaju plaćanja premije putem kartica: MasterCard®, Maestro®, Visa, American Express®

8. Godišnja premija za prvu godinu osiguranja plaća se putem kartice. U godišnju premiju je uračunat popust za jednokratno plaćanje u iznosu od 5%. Za sljedeću godinu osiguranja poslati ćemo Vam na kućnu adresu uplatnicu na isti iznos sa uračunatim popustom za jednokratnu uplatu. Ukoliko želite promijeniti dinamiku plaćanja za sljedeću godinu osiguranja (moguće dinamike uplate koje su još na raspolaganju su mjesečno, kvartalno, polugodišnje), premija se uvećava za iznos odobrenog popusta za jednokratno plaćanje. Za promjenu dinamike uplate u sljedećim godinama osiguranja molimo Vas da se javite putem e-maila info@crosig.hr.

9. Uplatom premije, osiguranje je ugovoreno. Polica osiguranja i iskaznica stići će na adresu navedenu u on line prijavi. Ukoliko policu ne dobijete u roku od 14 dana od dana ugovaranja osiguranja , molimo Vas da nas izvijestite na besplatni broj telefona 0800 18 84 kako bismo mogli provjeriti dostavu.

10. U slučaju da niste uspjeli ugovoriti policu molimo Vas da nam se javite ili putem e-maila ili na besplatni telefon.

11. Prije samog ugovaranja police potrebno je da pročitate sve predugovorne informacije i uvjete osiguranja, potvrdite da ste isto prihvatili i nakon toga možete nastaviti on line kupovinu Vaše police.

Nadamo se da će Vas korištenje prava iz police dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja uvjeriti da ste napravili odličan izbor.

Sve dodatne informacije možete dobiti na besplatni telefon 0800 18 84
od 8 do 20 sati ili na e-mail: info@crosig.hr

Croatia osiguranje d.d.