Zdravstvo u 2012. s milijardama minusa

Časopis Banka organizira okrugli stol o zdravstvenoj politici na kojem će u ponedjeljak 6. veljače u Novinarskom domu govoriti ministar zdravlja Rajko Ostojić, ravnateljica EIZ-a Sandra Švaljek i analitičar BIS-a Dubravko Mihaljek

Može li se i kako hrvatsko zdravstvo nositi s manjkom od oko 7,6 milijarde kuna (milijardu eura)? Toliki manjak predstavlja veliki udar na sustav bez obzira na njegovu veličinu, a težinu mu daje pristup zdravstvenoj zaštiti jednak za sve i u osnovi besplatan, točnije uglavnom financiran iz javnih izvora.

Časopis Banka u suradnji s Ekonomskim institutom Zagreb pokreće projekt Analiza zdravstvenog sustava u okviru kojeg ćemo pokušati doći do nekih odgovora. O zdravstvenoj politici nove Vlade govorit će ministar zdravlja Rajko Ostojić.

Ravnateljica Ekonomskog instituta Sandra Švaljek ocijenit će dosege posljednje zdravstvene reforme, a analitičar Banke za međunarodna poravnanja (BIS) Dubravko Mihaljek govorit će o mogućnostima financiranja zdravstva u doba fiskalne krize.