Wüstenrot životno - novi osiguravatelj na hrvatskom tržištu

Najnovije osiguravajuće društvo na hrvatskom tržištu, Wüstenrot životno osiguranje, s operativnim radom počinje 1. veljače. Nova tvrtka zasad ima 13 zaposlenih, a strategija prodaje polica bazirat će se na suradnji s Wüstenrot stambenom štedionicom, koja na hrvatskom tržištu radi od 1998. godine, ali i na otvaranju drugih kanala prodaje.

Licencu Hanfe Wüstenrot životno osiguranje dobilo je lani u studenome i to za osiguranje od nezgode i zdravstveno osiguranje.

Iako hrvatsko tržište osiguranja zadnje tri godine bilježi pad ukupne premije, na tržištu ima dovoljno prostora, te da je sve stvar prodaje i edukacije klijenata, smatra Đurić.

Strategija je Wustenrot financijske grupacije da u svim zemljama u kojima ima stambene štedionice pokreće i osiguravajuća društva. Osim matične Austrije, Wüstenrot uz Hrvatsku posluje i u Mađarskoj, Slovačkoj, Češkoj, Njemačkoj i Luksemburgu.

Austrijski osnivač Wüstenrot Versicherungs AG iz Salzburga u hrvatsko je Wüstenrot životno osiguranje uložio 42,5 milijuna kuna, od čega 22,5 milijuna u temeljni kapital, što je to jedno od prvih stranih ulaganje u Hrvatsku u ovoj godini, ističe Đurić.