Uspjeh hrvatskih tvrtki na sajmu Mobile World Congress u organizaciji HGK

Tvrtkama koje u organizaciji HGK nastupaju na sajmu Mobile World Congress u Barceloni, najvećem i najznačajnijem svjetskom događanju posvećenom mobilnim tehnologijama, obilježen je uspjehom. Tvrtka IT.inteligentne tehnologije, koja je na sajam došla kao jedna od najboljih na natjecanju HGK, već je prvog dana sklopila dogovor o partnerstvu za distribuciju svoje aplikacije.

Zagrebačka tvrtka dogovorila je partnerstvo s britanskom tvrtkom BlackBelt SmartPhone Defence za distribuciju proMDM-a, softvera koji omogućuje nadzor i upravljanje mobilnim uređajima, kako bi se oni na siguran i pouzdan način mogli koristiti za poslovne aplikacije koje zahtijevaju određenu razinu sigurnosti u bankama ili osiguravajućim kućama, čak i u vojnim primjenama. Tvrtka BlackBelt SmartPhone bavi se razvojem i distribucijom vlastitog sigurnosnog rješenja za pametne telefone.

Na MWC 2013. ukupno je devet hrvatskih IT tvrtki. Sve one sudjeluju u Brokerage Eventu, unaprijed dogovorenim poslovnim razgovorima sa zainteresiranim tvrtkama iz drugih zemalja.

Više detalja o nagrađenim tvrtkama i samom natjecanju možete pronaći na Webu HGK, na siteu Udruženja za informacijske tehnologije HGK -http://www.hgk.hr/djelatnost/gosp_informatika/hgk-vodi-najbolje-na-mwc-2013?category=119