Uskoro će nas biti sedam milijardi

Dvanaest godina nakon što je dosegnuta brojka od šest milijardi, Ujedinjeni narodi predviđaju da će sedam milijarditi pripadnik ljudskoga roda biti rođen 31. listopada, 2011. Njegovo rođenje predstavljat će važan događaj u svjetskoj povijesti, ali ujedno i izazov za naš planet. To ujedno postavlja i neka egzistencijalna pitanja. Allianz se već godinama bavi ovim i sličnim pitanjima te, u povodu ovog događaja, na svojim internetskim stranicama objavljuje poseban informativni prilog. Predstavljen u formatu pitanja i odgovora, ovaj prilog povezan je i s društvenim medijima.

Svake se minute rodi 258 djece. Statistički, dijete rođeno danas može očekivati da će živjeti barem 68 godina. Zahvaljujući napretku medicine, djeca rođena u Hrvatskoj mogu očekivati da će proslaviti svoj 80-ti rođendan. Međutim, zbog niske stope nataliteta čini se malo vjerojatno da će milijardito dijete biti rođeno u Hrvatskoj ili bilo gdje u Europi. Trenutno Afrika, Azija i Latinska Amerika imaju najveće stope nataliteta, a demografski stručnjaci očekuju da će povijesno dijete doći na svijet u Indiji.

U novom Allianzovu internetskom prilogu o rastu stanovništva nalazi se interaktivna animacija koja, u formatu pitanja i odgovora, pokazuje gdje su trendovi rasta, a gdje smanjenja populacija, kako su distribuirani bogatstvo i siromaštvo, i sl. Prilogu možete pristupiti posjetom jednoj od dolje navedenih adresa:

www.allianz.com/en/press/news/commitment_news/community/news_2011-09-12.html 

http://knowledge.allianz.com/?1609/world-of-seven-billion-animation