UNIQA ostvarila u 2011. najveći rast tržišnog udjela u BiH

S ukupnom premijom u iznosu od 20 milijuna eura Uniqa osiguranje je u 2011. godini, ostvarilo rast od 13,25%. S udjelom od 11,20%, ova osiguravajuća kuća postigla je najveći rast tržišnog udjela u industriji osiguranja. Dobit Uniqa Osiguranja u prošloj godini iznosi oko 0,3 milijuna eura, priopćeno je na tiskovnoj konferenciji u Sarajevu.

Uniqa zauzima četvrto mjesto među 25 osiguravajućih društava koja posluju na području Bosne i Hercegovine, te drugo mjesto na tržištu životnih osiguranja. U odnosu na prošlu godinu, Uniqa osiguranje je povećalo premiju u Republici Srpskoj za 93%, i na ovo tržište u 2012. godinu, ulazi kao druga najveća osiguravajuća kuća iz Federacije BiH.

Najveći pomak postignut je u segmentu životnih osiguranja, gdje je s premijom od 8,67 milijuna eura ostvaren rast od 22,6% dok je tržišni udjel na nivou FBiH 24,8%.

U strukturi premije, UNIQA je zadržala izbalansiran portfolio, s čak 43% udjela životnog osiguranja, te ravnomjernom zastupljenošću svih vrsta neživotnih osiguranja.