Udruženje društava za upravljanje investicijskim fondovima HGK primljeno u EFAMA-e

Na godišnjoj skupštini Europskog udruženja upravljanja fondovima i imovinom (EFAMA) održanoj u Bukureštu 13. lipnja, Udruženje društava za upravljanje investicijskim fondovima HGK primljeno je u članstvo EFAMA-e, u statusu promatrača. Osim hrvatskog udruženja, u članstvo u statusu promatrača primljeno je i Ciparsko udruženje fondova, a Udruženje fondovske industrije Malte postalo je punopravni član.

Udruženje društava za upravljanje investicijskim fondovima HGK predstavio je predsjednik Udruženja Hrvoje Krstulović (na slici lijevo). U svom izlaganju, Krstulović je prezentirao razvoj investicijskih fondova u Hrvatskoj, zakonodavni okvir, poreznu problematiku, statistiku fondovske industrije, a posebice se osvrnuo na ulogu Udruženja u promociji i zaštiti interesa fondovske industrije.

Članovi EFAMA-e nacionalna su udruženja koja okupljaju društva za upravljanje investicijskim fondovima  iz slijedećih zemalja: Austrije, Belgije, Bugarske, Republike Češke, Danske, Finske, Francuske, Njemačke, Grčke, Malte, Mađarske, Irske, Italije, Lihtenštajna, Luxemburga, Nizozemske, Norveške, Poljske, Portugala, Rumunjske, Slovačke, Slovenije, Španjolske, Švedske, Švicarske, Turske i Velike Britanije.

Pored članova nacionalnih udruženja, EFAMA ima i druge oblike članstva  (korporativni i pridruženi članovi).

Više informacija o EFAMA-i dostupno je na web stranici www.efama.org.