U manje od mjesec dana trkači Krijesnicama poklonili 25.000 km

U manje od mjesec dana trkači Krijesnicama poklonili 25.000 km

Zagreb, 8. srpnja 2015. - U dobrovoljnoj akciji prikupljanja trkačkih kilometara koju je u suradnji s Udrugom Krijesnicom pokrenulo osiguravajuće društvo GRAWE Hrvatska, u manje od mjesec dana prikupljeno je 25.000 km. Cilj je prikupiti 50.000 km do GRAWE noćnog maratona, 29. kolovoza, a u tom će slučaju GRAWE donirati Udruzi 25.000 kuna.

Akcija koja je nastala u sklopu GRAWE-ove inicijative PoKRENI, započela je 10. lipnja 2015. u želji da se javnost osvijesti na tematiku malignih oboljenja i značaj kretanja za preventivu i na putu ka ozdravljenju. Zato je pokrenut izazov u sklopu Endomondo aplikacije preko koje se trkači i oni koji su se tek PoKRENULI mogu pokloniti svoje kilometre i učiniti nešto dobro za Krijesnice. Naime, prvih sakupljenih 50.000 km GRAWE će pretvoriti u novac i donirati Udruzi Krijesnice.

«Poznata nam je senzibilnost i složnost hrvatskog naroda u trenucima velikih nesreća i akutne potrebe za pomoći. Kod akcije za Krijesnicu računali smo na spremnost, no možda ne u toliko velikoj mjeri. Zato me iznimno veseli da su se trkači aktivirali kako unutar Krijesnice i naše osiguravajuće kuće tako i u široj javnosti» izjavila je Sanja Gržetić, voditeljica Odjela za korporativne komunikacije i marketing Grawea.

Zoran Cipek, menadžer inovativnih programa u zajednici Udruge Krijesnica kazao je kako je «Jedan od naših većih izazova u svakodnevnom radu  tema rehabilitacije sportom, pa kada su nam prijatelji iz Grawea prije nekoliko mjeseci pokucali na vrata i ispričali priču o PoKRENI, nije bilo dileme – zaključili smo da je to jedna odlična priča koja se u potpunosti preklapa s našim nastojanjima i da ima puno potencijala za daljnji razvoj.»

Naime, brojna istraživanja nedvojbeno ukazuju na pozitivan utjecaj trčanja na zdravlje, ishod određenih vrsta malignih oboljenja i na ponovno vraćanje bolesti (recidiv).

«Zahvalio bih se svim trkačima koji su izdvojili svoje vrijeme i odlučili pokloniti svoje kilometre te sam uvjeren kako će prvih 50.000 km biti prikupljeno u vrlo kratkom roku», nadodao je Cipek.

Za sve koji se još nisu priključili, a imaju želju podržati Krijesnicu, mogu to učiniti putem: https://www.endomondo.com/challenges/22765045. Dodatne informacije na Facebook stranici PoKRENi (https://www.facebook.com/PoKRENIbyGRAWE) ili u Odjelu za korporativne komunikacije i marketing na tel. 01/3034 612.