Studije slučaja u fokusu Combis konferencije

Sedma po redu Combis konferencija pod krovnom temom Primijeni ICT = Ostvari POTENCIJAL = Unaprijedi POSLOVANJE potvrdila je status najvećeg regionalnog okupljanja ICT stručnjaka te je u Šibeniku ove godine okupila više od 300 sudionika. Ankete su i ove godine pokazale da 94% sudionika želi i sljedeće godine sudjelovati na konferenciji. 

Gost predavač plenarnog predavanja Leonard Brody, često nazivan „kontroverznim liderom novog svjetskog poretka“ predavanjem “The Great Re:Write: This monumental shift in technology, business and human behavior" oduševio je i zaintrigirao sudionike konferencije svojim viđenjem  tehnologije koja je promijenila način našeg ponašanja.

Najboljim predavačem ispitanici su ocijenili Igora Duževića iz Combisa s predavanjem “Korak dalje od "IaaS" modela – ponudite "AnyaaS" (Anything as a Service), slijede ga kolega Tomislav Črgar s kojim je održao navedeno predavanje i Damir Popović iz IT Sistema s predavanjem “Case Study Raiffeisenbank BiH: Automatizacija obrade dokumenata unutar procesa platnog prometa”.

Kao veliku vrijednost ovogodišnje konferencije sudionici su isticali fokus na studije slučaja (Case Studies) kojima je ova konferencija željela naglasiti važnost primjene ICT tehnologije. „Studijama slučajeva smo od samih krajnjih korisnika usluga i rješenja, ali i eksperata iz Combisa i partnera Combis konferencije, lidera ICT industrije, mogli konkretno saznati koji je bio razlog izbora određenog rješenja, s kojim izazovima su se susretali, koji su rezultati unapređenja poslovanja te vjerujem i ono najvažnije, koja su ICT rješenja odgovor na poslovne prioritete”, istaknula je  direktorica konferencije Renée Saboti Slovenc te dodala kako su najbolja nagrada za uložen trud i rad, upravo visoke ocjene kojima su sudionici ocijenili samu organizaciju konferencije.

U dva konferencijska dana sudionici su imali prilike poslušati 29 predavanja, a Combis konferencija ove je godine zatvorena okruglim stolom na temu "Hrvatski ICT u EU – iskustva i očekivanja" na kojemu su sudjelovali predstavnici vodećih informatičkih tvrtki, startupa i investitora vezanih uz ovaj sektor gospodarstva.

Combis se i ove godine istaknuo kao podrška mladim ljudima u kojima prepoznaje velik potencijal te je i financijski podržao FSB Racing Team, prvu hrvatsku momčad Formule Student, koji su u dva konferencijska dana svojim bolidom oduševljavali sve prisutne.