Standard Protekt za financijsku zaštitu

Zagreb, 27. svibnja 2013. - Zagrebačka banka i Allianz uvode novo osiguranje u Hrvatskoj, STANDARD PROTEKT, koje građanima pruža financijsku zaštitu kroz isplatu mjesečnih naknada u slučaju otkaza ili duljeg bolovanja. Uz ova nova pokrića, Standard Protekt uključuje i jednokratne isplate  za slučaj smrti od nezgode te u jednom od modela i  isplatu dvostrukog osiguranog iznosa u slučaju smrti od prometne nezgode. Takvo osiguranje klijentima može bitno olakšati iznenadne teške životne situacije i zaštiti njihov standard u aktualnim vremenima.

U slučaju nastanka osiguranog slučaja, mjesečna naknada isplaćuje se direktno na račun osiguranika ili korisnika koji može podmiriti troškove života, liječenja, prijevoza, podmiriti kreditne obaveze ili posljedično drugu očekivanu ili neplaniranu financijsku potrebu zbog povećanih troškova i smanjenih prihoda. Osiguranje se može ugovoriti brzo, bez dodatnih medicinskih provjera.

Proizvod je ponuđen  u četiri paketa ovisno o rizicima od kojih se klijent može osigurati: Osiguranje od otkaza, osiguranje dugotrajnog bolovanja i osiguranje nezgode – paket Crveni Standard Protekt, Osiguranje od otkaza i osiguranje nezgode – paket Zeleni Standard Protekt, Osiguranje dugotrajnog bolovanja i osiguranje nezgode – paket Plavi Standard Protekt i Osiguranje nezgode i lom kostiju -  paket Žuti Standard Protekt.

Pregled paketa i željenih iznosa osigurane svote:

 

 MJESEČNA NAKNADA ZA BOLOVANJE ILI OTKAZ

2.000 kn

3.000 kn

5.000 kn

 

 

OSIGURANI IZNOS ZA SMRT USLIJED NEZGODE

60.000 kn

120.000 kn

200.000 kn

 

 

OSIGURANI IZNOS ZA LOM KOSTIJU

2.000 kn

3.000 kn

5.000 kn

 

 

 

MJESEČNI IZNOS PREMIJE

Crveni SP

Otkaz + bolovanje + smrt uslijed nezgode

60 kn

90 kn

140 kn

 

Zeleni SP

Otkaz + smrt uslijed nezgode

50 kn

70 kn

110 kn

 

Plavi SP

Bolovanje + smrt uslijed nezgode

20 kn

30 kn

50 kn

 

Žuti SP

Lom kostiju+ smrt od nezgode*

20 kn

30 kn

50 kn

 

Naknada za dugo bolovanje isplaćuje se u slučaju bolovanja ukupno dužeg od 45 dana. Može biti isplaćeno najviše 6 mjesečnih naknada po događaju.

Naknada za otkaz isplaćuje se u slučaju nezaposlenosti duže od 60 dana kod poslovno uvjetovanog otkaza. Mogu biti isplaćene najviše 3 mjesečne naknade po događaju.

Naknada za bolovanje i otkaz isplaćuje se počevši od 31. dana trajanja bolovanja/nezaposlenosti.

*u slučaju smrti uslijed prometne nezgode isplaćuje se dvostruki osigurani iznos

Osiguranici mogu biti osobe u dobi od 18 do 59 godina. Plavi, Zeleni i Crveni paketi namijenjeni su svim građanima koji danas ostvaruju redovni prihod od nesamostalnog rada, dok je Žuti paket namijenjen i osobama koje ostvaruju  prihod od nesamostalnog rada, dakle samozaposlenim osobama, obrtnicima, slobodnim profesijama itd. Za ugovaranje Standard Protekta  potrebno je imati ugovoren tekući račun u Zagrebačkoj banci. 

Sve karakteristike i uvjete ugovaranja pojedinih modela moguće je provjeriti na www.zaba.hr ili u poslovnicama Zagrebačke banke.

Zagrebačka banka ima dugu tradiciju da u okviru svojih usluga ponudi i odgovarajuće modele osiguranja u vidu dodatne zaštite klijenata od neželjenih situacija. Sa Allianzom Zaba ima suradnju još od dolaska Allianza na tržište 1999. godine u raznim oblicima životnih i neživotnih osiguranja kojima se nastojalo omogućiti našim klijentima da svoje živote i imovinu zaštite kod etabliranog svjetskog osiguratelja. U suradnji sa Allianz osiguranjem, 2011. godine prvi je put na hrvatskom tržištu predstavljena usluga DUO PROTEKT štednja koja osigurava vlasnika oročene štednje od nesretnog slučaja i to u visini štednog uloga. Pozitivne reakcije klijenata na sve modele osiguranja očekivane su obzirom na sve veću važnosti dugoročne zaštite građana i njihovih obitelji u vrlo otežanim makroekonomskim okolnostima zemlje.

Dodatne informacije:

Odnosi s medijima

tel:  00385(1) 6104 798

e-mail: PR@unicreditgroup.zaba.hr

www.zaba.hr

Dodatne informacije:

Sonja Miočić Maksić, direktorica Korporativnih komunikacija Allianza

sonja.miocic-maksic@allianz.hr