SorS 2012. od 13. do 15. lipnja u Sarajevu

Glavne teme konferencije SorS, koja će se ove godine održati u hotelu Bristol u Sarajevu od 13. do 15. 6. 2012., su konkurentnost u osiguranju i zaštita potrošača osigurateljnih usluga.

Definirane su  teme okruglih stolova: prof. dr. Marijan Ćurković moderirat će okrugli stol na temu "Nematerijalne štete u osiguranju AO", aRobert Studeće na okruglom stolu o reosiguranju imati dvije teme: "Reosiguranje kao zamjena za kapital" i "EuropaRe". EuropaRe izaziva puno kontroverzi jer taj projekt Svjetske banke tržište prepoznaje kao pojavu konkurencije koja ne donosi novu kvalitetu, nego postojećim reosigurateljima oduzima posao koji oni bez većih problema mogu sami odraditi.

Kao i prijašnjih godina, u prvom dijelu konferencije predstavnici Udruženja osiguratelja Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije imat će izlaganja o rezultatima poslovanja na svojim tržištima osiguranja.

Skupština Udruženja jednoglasno je potvrdila i izbor Branislava Savića i Ediba Galijatovića za nove redovne članove Upravnog odbora, a Fejsala Hrustanovića za počasnog člana.

Uz Udruženje društava za osiguranje SorS, organizator i medijski pokrovitelj SorS-a je tvrtka Tectus d.o.o., odnosno časopis Svijet osiguranja.