SEMINAR: Sprječavanje pranja novca i financiranja terorizma

Seminar će se održati 10. srpnja 2014. s početkom u 8.45, u Zagrebu, Oreškovićeva 6H/1.

Suzbijanje pranja novca i financiranja terorizma u RH predstavlja sustav u kojemu su definirane uloge sudionika i njihova međusobna suradnja. Sudionicima se smatraju tijela prevencije tj. obveznici,nadzorna tijela, te tijela kaznenog progona.

Upravo je uloga obveznika ključan element za uspješnu poveznicu s nadzornim tijelima i tijelima kaznenog progona kako bi se učinkovito provodila prevencija  sprječavanja pranja novca (i financiranja terorizma).

Što zapravo obuhvaća sustav sprječavanja pranja novca i financiranja terorizma, tko su obveznici provedbe, koje su obveze obveznika, te koje su faze i metodologije pranja novca možete saznati ako se prijavite za sudjelovanje u ovom seminaru. Osim toga bit će i govora o regulativi (europskoj i nacionalnoj), o dubinskoj analizi, ograničenjima prilikom poslovanja sa strankom, svim ostalim osnovama, a odgovarat će se i na pitanja polaznika. 

Seminar je namijenjen pravnim i fizičkim osobama, društvima, organizacijama i tvrtkama koje se bave bankarskim, osiguravateljskim, kreditnim te financijskim poslovima, igrama na sreću te onima čija se djelatnost direktno ili indirektno tiče pravosudnog sustava ( bilježnici, odvjetnici, revizori...)

 Predavač je Antonio Prtenjača, koji predaje u „Poslovnom centru znanja“, pokretač je projekta „Porezna klinika“, stručni suradnik za poreze web izdanja Poslovnog dnevnika kroz čiju je suradnju objavio više od 90 stručnih članaka i dvije „E-knjige“: „50 pitanja i odgovora o porezima nakon ulaska u EU“ i  „Abeceda poreznog nadzora“. Također, suradnik je renomirane konzultantske kuće „Verlag Dashöfer“ u pogledu porezne struke, kao i brojnih računovodstava s kojima uspješno surađuje. Osim uske specijalizacije za poreze, predmet proučavanja mu je i sustav sprječavanja pranja novca i financiranja terorizma.

U prilogu se nalazi program i prijavnica za seminar.

  
Za dodatne informacije obratite nam se s povjerenjem!
Poslovni centar znanja
Tel: + 385 1 6326 000, 6326 033
Mob: + 385 91 6500 480, + 385 98 1620 214
e-mail: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr

Dokumenti za preuzimanje