Regija: Skupština dioničara potvrdila izvješće o poslovanju Sarajevo-osiguranja

Sarajevo-osiguranje ostvarilo je 64,5 milijuna KM (32,97 milijuna eura) premije osiguranja i 1,5 milijuna KM (0,76 milijuna eura) dobiti, podaci su iz izvještaja o poslovanju za 2012. godinu koji je na održanoj sjednici usvojila Skupština dioničara Sarajevo-osiguranja.

Iz diskusije vođene na sjednici vidljiva je opredijeljenost malih i velikih dioničara da se jedinstveno nastupa u realizaciji razvojnih planova u narednom periodu, uz koordinaciju s Vladom Federacije BiH koja zastupa interese državnog kapitala.

Prema rezultatima poslovanja, Sarajevo-osiguranje je zadržalo lidersku poziciju na tržištu osiguranja u BiH s tržišnim udjelom od 12,7 posto na nivou BiH odnosno 17,6 posto među društvima sa sjedištem u Federaciji BiH.

Sarajevo-osiguranje ostvarilo je rast premijskog prihoda za 3,2 posto ili 2,1 milijun KM (1,07 milijuna eura) u odnosu na godinu ranije. U isto vrijeme, Sarajevo-osiguranje je isplatilo rekordnih 29,8 milijuna KM (15,24 milijuna eura) svojim osiguranicima i klijentima po osnovu šteta različitih vrsta osiguranja. Među tim štetama je i oko milijun eura tzv. prijeratnih šteta, po obavezama koje su nastale prije 1992. godine.