Projekti energetske učinkovitosti u Indiji

Allianz će u Indijifinancirati zamjenu 8,5 milijuna običnih žarulja energetski učinkovitim kompaktnim fluorescentnim žaruljama. Projektom će se smanjiti potrošnja energije i sniziti emisija ugljikova dioksida za 3,73 milijuna tona u deset godina.

Indijski projekti dobili su akreditaciju CDM-a (Clean Development Mechanism), jednog od instrumenata Protokola iz Kyota. Za svako smanjenje od jedne tone ugljikovih emisija, projekti dobivaju CDM-ov certifikat o smanjenju emisija.

S obzirom na brz rast populacije i vrtoglav rast gospodarstva, Indija doživljava značajno povećanje potrebe za energijom. Troškovi električne energije također su visoki, a trenutno se više od polovice električne energije proizvodi u elektranama na ugljen koje u atmosferu ispuštaju visoke količine ugljikova dioksida.

Ulaganje u CQC-ove projekte energetski učinkovite rasvjete ujedno Allianzu pomaže ostvariti vlastite ambicije neutralizacije i smanjenja ugljikovih emisija. Allianz je postavio sebi za cilj smanjiti vlastite emisije za 20% u razdoblju od 2006. do 2012. godine.