Projekt „Treneri velikog srca“

Zagreb, 3. listopada 2013. – Početkom listopada je Allianz u suradnji s Anom Sršen, poznatom hrvatskom paraolimpijkom, pokrenuo poseban plivački program za djecu s teškoćama u razvoju. Program se bazira na poznatom Halliwick konceptu i bit će aktivan u Splitu, Puli, Opatiji, Čakovcu, Vukovaru i Varaždinu. U projektu sudjeluje pet trenera, a podršku im pružaju i hrvatski paraolimpijci Karlo Rajković, Matija Grebenić, Dino Sinovčić i Kristijan Vincetić.

Kao inicijator cijelog projekta, Ana Sršen je istaknula, „Ovo je prvi takav projekt u Hrvatskoj te se nadamo kako je to samo početak. Projektom želimo doprijeti do što više djece s teškoćama u razvoju te ih dovesti na bazen. Želimo djeci omogućiti da provedu kvalitetno vrijeme na bazenu i da zavole vodu kao medij u kojem mogu slobodno plivati“. Ana Sršen je i naglasila kako je plivanje bazični sport te da je Halliwick koncept razvijen kako bi se djecu s teškoćama u razvoju naučilo plivati i na taj način pripremilo na neovisnost u vodi. Plivanje za neku djecu s teškoćama u razvoju znači i prvi samostalni pokret u životu, prvo kretanje bez pomoći ortopedskog pomagala ili pomoći druge osobe.

Projekt „Treneri velikog srca“ svojevrsna je nadogradnja dosadašnje inicijative „Paraolimpijski školski dan“ koju Allianz provodi s Hrvatskim paraolimpijskim odborom i osnovnim školama s ciljem obrazovanja učenika o invalidnosti i sportu.