Predstavljena knjiga "Osiguranje od izvanugovorne i ugovorne (profesionalne) odgovornosti“

Predstavljena knjiga "Osiguranje od izvanugovorne i ugovorne (profesionalne) odgovornosti“

U hotelu Westin u Zagrebu 10. ožujka 2015. predstavljena je knjiga „Osiguranje od izvanugovorne i ugovorne (profesionalne) odgovornosti“ prof. dr. sc. Marijana Ćurkovića, ukupno osma knjiga ovog stručnjaka izašla u izdanju Inženjerskog biroa d.d.

Kako je naglasio sam autor, ideja za pisanje knjige došla je od samih studenata koji su tražili nešto iz čega će moći naučiti o osiguranju od odgovornosti, a motiv su bili i djelatnici u osiguranju, posebice oni iz prodaje, koji dosad nisu imali na raspolaganju izvor iz kojega će saznati informacije za osiguranike. Kako je istaknuo recenzent prof. dr.sc. Hrvoje Kačer, redoviti profesor s Pravnog fakulteta u Splitu, njena je vrijednost u tome što u Hrvatskoj ne postoji niti jedno djelo koje se na sustavan način, na jednom mjestu, bavi pitanjem osiguranja od odgovornosti.

Knjiga je podijeljena na dva samostalna, ali povezana dijela; u prvom se razmatraju opći pojmovi osiguranja od odgovornosti, njegov značaj i uloga, povezanost sa sustavom odgovornosti za štetu i njihov uzajamni utjecaj; u drugom dijelu daje se pregled dvadesetak pojedinih, u svakodnevnom životu važnih, vrsta osiguranja od odgovornosti, obveznih i dragovoljnih. Posebno mjesto autor daje osiguranjima koja su kod nas relativno nova, kao što su osiguranje odvjetnika, javnih bilježnika i drugih osoba od javnog značaja, te osiguranjima rukovodećih struktura u trgovačkim društvima i ostalim organizacijama; osiguranju od odgovornosti u zdravstvu; osiguranju od odgovornosti za onečišćenje okoliša i osiguranju od odgovornosti za neispravan proizvod; osiguranju od odgovornosti u turizmu itd.

 

Knjiga je nastala kao rezultat autorova dugogodišnjeg bavljenja problematikom osiguranja od odgovornosti, a uključuje i bogatu stručnu, uglavnom inozemnu literaturu. Namijenjena je svima onima koje zanima znanost osiguranja od odgovornosti ali i studentima.

 

Knjiga je od danas 11. ožujka u prodaji.

 

Nakladnik: Inženjerski biro d.d.

Broj stranica: 274

Cijena knjige: 300,00 kn

Kontakt: http://www.ingbiro.hr (00385 1 46 00 888)

Galerija