Predstavljena knjiga Darije Ivandić Vidović, Lidije Karlović i Alena Ostojića „Korporativna sigurnost“

Jedinstvena knjiga hrvatskog sigurnosnog područja Knjiga „Korporativna sigurnost“ mr.sc. Darije Ivandić Vidović i mr. Alena Ostojića iz Croatia osiguranja i Lidije Karlović iz Hrvatske pošte prva je publikacija ove vrste na hrvatskom sigurnosnom prostoru. Namijenjena je poslovnim i ostalim zainteresiranim korisnicima, a mogla bi poslužiti i kao literatura na Ekonomskom i drugim fakultetima.

Kako je na predstavljanju u restoranu Dubravkin put istaknula recenzentica prof.dr.sc. Vesna Bosilj Vukšić, redovna profesorica Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, podijeljena je u dva dijela: prvi, koji se bavi korporativnom sigurnošću s aspekta poslovnih procesa, organizacije i poslovanja i drugi, koji se tiče normativnih okvira korporativne sigurnosti.

Autori polaze od poslovne strategije poduzeća, strateškog upravljanja, planiranja, implementacije i kontrole opisane u prvom dijelu knjige s pregledom poslovnih procesa, koji je Bosilj Vukšić slikovito nazvala „biznis dio“. U drugom dijelu dat je pravni, normativni pregled koji čitatelja usmjerava na upravljanje poslovnim procesima. Drugi dio teksta zasniva se najvećim dijelom na pravnoj i zakonskoj regulativi.

Knjigu je izdala Udruga hrvatskih menadžera sigurnosti u nakladi od tisuću primjeraka, a može se kupiti kod izdavača po cijeni od 550 kuna. Namijenjena je vlasnicima tvrtki, članovima uprava, menadžerima strategije i razvoja, te sigurnosti i upravljanja ljudskim resursima, financijskim i IT stručnjacima.