Predstavljen natječaj Moja prilika

Zagreb, 12. lipnja 2013. - U sklopu okruglog stola „Uloga banaka i države u poticanju inovativnog poslovanja“ koji je danas održan u zagrebačkom Hotelu Dubrovnik, javnosti je predstavljen natječaj Moja prilika koji, za inovativne poslovne koncepte,  raspisuje Zagrebačka banka u partnerstvu s Poslovno - inovacijskom agencijom RH (BICRO), Bruketa i Žinić, Fakultetom elektrotehnike i računarstva (FER), Gingernetom, Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo i investicije (HAMAG INVEST), Institutom za inovacije, Sense Consultingom i ostalima.

Cilj natječaja Moja prilika je pružiti potporu u realizaciji prijavljenih projekata koji podrazumijevaju pokretanje poslovanja (startup) ili primjenom inovativnih rješenja značajno utječu na razvoj postojećeg poslovanja i generiranje prihoda, širenje i nova zapošljavanja. Tri najbolja projekta dobit će za financijsku potporu 100 tisuća kunasvaki (u bruto iznosu).

Na natječaj se mogu prijaviti start up tvrtke, obrtnici i mali poduzetnici kao i fizičke osobe, koje u slučaju dobivanja potpore imaju obvezu otvaranja poslovnog subjekta.

Svi zainteresirani Pristupnicu Natječaju i ostale informacije mogu pronaći  na internetskim stranicama Zagrebačke banke www.zaba.hr te partnera www.bicro.hr, www.bruketa-zinic.com, www.fer.unizg.hr, www.gingernet.hr, www.hamaginvest.hr, www.innovation-institute.eu, ,www.netokracija.com, www.senseconsulting.eu, www.inovatorstvo.com, www.zsem.hr.

Dodatne informacije o Natječaju mogu se dobiti do roka dostave projekata na telefon: 01/4808 478 ili putem e-maila: mojaprilika@unicreditgroup.zaba.hr.

Na okruglom stolu Sonja Radas, znanstvena savjetnica Ekonomskog instituta Zagreb rekla je  kako je najbolje da se Hrvatska usredotoči na razvoj IT industrije, a Hrvoje Meštrić, ravnatelj Poslovno-inovacijske agencije BICRO da je za razvoj IT industrije u Hrvatskoj bitno uključivanje u takozvani value chain, odnosno da male kompanije treba potaknuti da se uključe u mrežu srednjih i većih.