Poziv na seminar: Osiguranje odgovornosti iz upotrebe proizvoda (Product Liability Insurance) i Osiguranje odgovornosti menadžera (Directors and Officers Liability Insurance)

Organizator: Institut za osiguranje
Mjesto održavanja: Zagreb, hotel Sheraton
Vrijeme održavanja: 25. 9. 2014.

ZAŠTO SUDJELOVATI NA SEMINARU?

Osiguranje odgovornosti iz upotrebe proizvoda (Product Liability Insurance)
Za proizvodne tvrtke, koje proizvode finalne proizvode ili sastavne dijelove za prodaju na tržištu, postaje sve značajnije osiguranje odgovornosti iz upotrebe proizvoda. Slobodno europsko tržište nametnulo je product liability police kao nužnost za sve proizvođače. Uobičajeno je, pak, da za sve vrste osiguranja od odgovornosti problemi počinju i završavaju na različitoj interpretaciji zakona na kojima se temelje osiguranja od odgovornosti te interpretaciji uvjeta. Izazovi u osiguranju od odgovornosti za neispravne proizvode (Product liability) svode se dodatno i na tumačenje različitih oblika odgovornosti, te nepoznanica u pogledu vrste šteta, njihova opsega i učestalosti. Cilj ovog seminara je razjasniti sve nedoumice i upoznati hrvatsko tržište s detaljnim karakteristikama ovog osigurateljnog proizvoda.

Osiguranje odgovornosti menadžera (Directors and Officers Liability Insurance)
Osiguranjem od odgovornosti menadžera osigurava se osobna imovina menadžera i imovina društva, a odnosi se na naknadu štete nastale zbog skrivljenog ponašanja menadžera ili kršenja dužnosti te na troškove pravnog zastupanja.  Odgovornost menadžera u Europskoj uniji je transnacionalna i s obzirom na to, trgovanje na slobodnom tržištu s inozemnim partnerima predstavlja novi rizik te donosi dodatnu odgovornost zbog (ne)poznavanja različitih regulatornih uvjeta. Kakvi se sve proizvodi nude na europskom tržištu, a kakve police ugovaraju domaći menadžeri, pitanja su na koja će ovaj seminar odgovoriti, te na taj način unaprijediti ponudu D&O polica na domaćem tržištu.

KOME JE SEMINAR NAMIJENJEN?
Seminar je primarno namijenjen direktorima i upravama tvrtki korporativnog sektora, osobito upravama izvoznih tvrtki, koji su odgovorni za ukupno poslovanje tvrtke i posebno kvalitetu tvrtkinih proizvoda i usluga, kao i stručnjacima-pravnicima koji im pripremaju ugovore i ostalu dokumentaciju, ali i underwriterima, upravama osiguravajućih društava, product menadžerima, voditeljima odjela osiguranja od odgovornosti, pravnicima,  brokerima i svima koji imaju doticaja s ovim specifičnim osigurateljnim proizvodima.  

PRELIMINARNI PROGRAM

•    Pravne osnove ugovora o osiguranju odgovornosti
•    Osiguranje odgovornosti iz upotrebe proizvoda – uvodno predavanje
•    Specifičnosti polica osiguranja odgovornosti iz upotrebe proizvoda
•    Directors and Officers Liability Introduction 
•    Global D&O Trends – development/litigation  
•    European D&O Trends – development/litigation  
•    D&O Coverage Application on Real Life Cases

PREDAVAČI I PANELISTI

•    Tristan Šker, savjetnik Uprave Zavarovalnice Triglav d.d.
•    Martina Piacun, Triglav osiguranje d.d.
•    Šime Ivanjko, stručni savjetnik Instituta za osiguranje Maribor
•    Peter Schlamberger, Managing Director, Polaris Corporate Solutions GmbH, Coverholder at Lloyd’s
•    Vanja Nadali, Managing Director, Polaris Corporate Solutions GmbH, Coverholder at Lloyd’s
•    Julian Elms, D&O Class Underwriter, Catlin Syndicate 2003 at Lloyd’s
•    Claire Lofthouse, Head of FIPI Claims, Catlin Syndicate 2003 at Lloyd’s
•    Piers Davis, Divisional Director, RK Harrison Insurance Brokers Ltd 

JEZIK SEMINARA: engleski i hrvatski

Zbog ove jedinstvene edukacije u Zagreb stižu neki od vodećih stručnjaka u Europi i regiji kako bi s vama podijelili svoje znanje. Ukoliko želite čuti što vam imaju reći, jednostavno se prijavite. Unaprijedite svoje znanje, jer ova investicija će vam se višestruko isplatiti. 

Online prijavnica i dodatne informacije:

ONLINE PRIJAVNICA

PRIJAVNICA U PDF-U

WEB STRANICA SEMINARA