Poništen natječaj za savjetnika u privatizaciji HPB-a

Poništava se postupak javne nabave za predmet nabave „Usluge savjetnika za privatizaciju Hrvatske poštanske banke d.d.", objavljen 12. srpnja ove godine, vrijedan 10 milijuna kuna, objavilo je Ministarstvo financija.

Prilikom pregleda i ocjene jedine pravodobno zaprimljene ponude, a poslao ju je KPMG, zajednica ponuditelja isključena sukladno Zakonu o javnoj nabavi. S obzirom na to da nakon isključenja jedinog ponuditelja nije preostala nijedna valjana ponuda, Ministarstvo financija odlučilo je da se postupak poništi i pokrene novi, prenosi bankamagazin.

Reuters piše da se na natječaj javila i švedska konzultantska tvrtka Lagerkvist&Partners, no njihova je ponuda odbačena pa su najavili žalbu Europskoj uniji zbog, kako kažu, diskriminacije u postupku javne nabave.

U pismu poslanom Ministarstvu financija švedska tvrtka izražava nezadovoljstvo jer im nije objašnjeno zašto njihova ponuda nije bila pravovaljana te su upozorili na nejasnoće u samom natječaju koji je bio isključivo na hrvatskom jeziku.

Najavili su i da će se javiti na novi natječaj ako uvjeti budu transparentni i jasno objašnjeni.