Petar Rebernišak novi je predsjednik Udruženja zastupnika u osiguranju HGK

Petar Rebernišak novi je predsjednik Udruženja zastupnika u osiguranju HGK

Na sjednici Udruženja zastupnika u osiguranju HGK održanoj 9. srpnja 2014. godine za predsjednika Udruženja u sljedećem mandatu izabran je Petar Rebernišak iz tvrtke Semel pro semper. Za zamjenika predsjednika Udruženja izabran je Ivica Ljoljo iz OVB Allfinanz Croatia.

Na sjednici je istaknuto da je Udruženje svojim inicijativama u proteklom razdoblju ostvarilo značajne rezultate u unapređenju regulative koja se odnosi na poslovanje društava za zastupanje u osiguranju. U sljedećem mandatu aktivnosti Udruženja bit će usmjerene na promociju djelatnosti zastupanja u osiguranju, sudjelovanje u izradi novog Zakona o osiguranju, uključivanje u projekte financijske pismenosti i dr. U ostvarenju svojih ciljeva Udruženje će nastaviti surađivati s Ministarstvom financija, HANFA-om i svim drugim relevantnim institucijama.

Udruženje zastupnika u osiguranju osnovano je 2006. godine, a djeluje pri Sektoru za bankarstvo i druge financijske institucije HGK. Članice Udruženja su sva društva za zastupanje u osiguranju u Republici Hrvatskoj.