Partnerstvo s Međunarodnim paraolimpijskim odborom (IPC)

Werner Zedelius, član Uprave Allianz SE i Sir Philip Craven, predsjednik Međunarodnog paraolimpijskog odbora (IPC), potpisali su sporazum kojim se nastavlja  Paraolimpijska suradnja Allianza kao međunarodnog partnera. Allianz je partner IPC-a od 2006., a prvi međunarodni partner IPC-a od 2011., što je uloga koja uključuje suradnju i na globalnoj i na lokalnoj razini. Tijekom dugogodišnje suradnje, Allianz je pomogao potaknuti svijest javnosti o važnosti paraolimpijskog pokreta i generirati veći interes za paraolimpijski sport u cjelini.

Trenutni četverogodišnji ugovor obuhvaća cijeli ciklus Paraolimpijskih igara, uključujući i potporu Allianza Nacionalnom paraolimpijskom odboru (NPC) na njihovom putu na Zimske igre u Sočiju 2014. kao i ljetne igre u Riju 2016. Osim globalnih i lokalnih partnerstava, Allianz će također biti uključen u Atletski odbori IPC-a. Atletski odbor IPC-a organizira sve atletske discipline i događanja tijekom cijele sezone, uključujući i utrke u invalidskim kolicima, bacanje kugle, trčanje, skok u dalj itd.

Uskoro će biti potpisana lokalna partnerstva između Allianza i lokalnih NPC-a u sljedećim zemljama: Australija, Austrija, Hrvatska, Češka, Njemačka, Mađarska, Irska i Meksiko, kao i Portugal i Švicarska. Još će se potpisati barem tri lokalna ugovora ove godine, tako da će ukupan broj lokalnih suradnji biti najmanje trinaest.