Osnovana Zajednica poslovnih savjetnika pri HGK

U Centru za EU pri HGK održana je izborna Skupština Zajednice poslovnih savjetnika, koja je ujedinila tvrtke za poslove vezane uz korištenje EU fondova, a za predsjednicu je izabrana Mirjana Samardžić Novoselec, direktorica tvrtke Razbor, a za zamjenika Davor Čilić, izvršni direktor tvrtke WYG savjetovanje.  

Hrvatska iz EU fondova ima mogućnost dobivanja 150 milijuna eura na godinu, a ulaskom u članstvo EU u prvih šest mjeseci bit će joj dostupno 450 milijuna eura. Već sljedeće godine biti će joj na raspolaganju 1,1 milijarda eura, u što nisu uključena sredstva namijenjena poljoprivredi, a to je još dodatnih 400 milijuna eura.

Mirjana Samardžić Novoselec istaknula je kako inicijativa za osnivanje Zajednice postoji već dvije godine te je sada bio pravi  trenutak za njeno utemeljenje jer je puno poslova u postavljanju standarda kvalitete, ali i niza tehničkih pitanja koja trebaju razmotriti te ih zagovarati kod hrvatskih institucija. Postoji i značajan potencijal za razvoj poslovanja u susjednim zemljama koje su također korisnici EU programa i koje mogu učiti temeljem naših iskustava, rekla je Samardžić Novoselec.