Održana Glavna skupština Vaba d.d. banke Varaždin

Održana Glavna skupština Vaba d.d. banke Varaždin

Varaždin – U sjedištu Vaba d.d. banke u Varaždinu održana je Glavna skupština banke na kojoj su potvrđeni svi prijedlozi odluka Uprave i Nadzornog odbora Banke - potvrđena je Odluku o smanjenju temeljnog kapitala banke radi unošenja u rezerve kapitala Banke kao i potvrdila Odluku o povećanju temeljnog kapitala i izdavanju novih dionica ulozima u novcu na iznos od 128.585.400,00 kuna, uplatom 75 milijuna kuna od strane češke J&T banke,  sukladno prethodnoj ponudi za dokapitalizaciju.

Prepoznavši prednosti koje Banci za daljnji rast i razvoj znači dolazak novog kapitalno snažnog investitora kao i važnost što brže provedbe procesa dokapitalizacije koji će se pozitivno ogledati na poslovanje i rezultate banke, ali i daljnje unapređenje usluge, Glavna skupština prihvatila je predloženo izvješće Uprave o razlozima za isključenje prava prvenstva dioničarima Vaba d.d. banke Varaždin pri upisu novih dionica.  Ovom prilikom prihvaćena je i Odluka o izmjeni Statuta Vaba d.d. banke Varaždin kao i Odluka o odobravanju daljnjeg stjecanja dionica od strane istog investitora bez obveze objavljivanja ponude za preuzimanje.

Za članove Nadzornog odbora na period od četiri godine potvrđeni su Patrik Tkač, Igor Kovač i Juraj Lalik iz Slovačke te Ivo Enenkl iz Češke.

Iako su sve odluke prihvaćene, društvo Validus d.d. u stečaju glasovalo je protiv svih predloženih odluka.

Od svog nastanka Vaba d.d. banka Varaždin ostvarila je značajan rast i razvila rasprostranjenu mrežu poslovnica i financijskih centara. Pozicionirala se kao vodeća banka sjeverozapadne Hrvatske, kao komunalna banka koja prati i brine za potrebe zajednice u kojoj posluje te kao inovativna i banka koja svojim klijentima, fizičkim i pravnim osobama, pruža očekivane vrijednosti i financijske usluge. Dokapitalizacijom osigurani su potrebni uvjeti za budući rast i razvoj te daljnje učvršćivanje položaja Banke.