Objavljen ugovor o pripajanju Basler osiguranja Uniqa osiguranju

26. ožujka - Danas je na web stranicama Basler osiguranja objavljen ugovor o pripajanju Basler osiguranja Uniqa osiguranju., sklopljen 12. ožujka.

Uniqa Insurance Group AG (UNIQA) je 11. ožujka 2014. u potpunosti završila proces preuzimanja tvrtki kćeri Swiss Baloise Group u Hrvatskoj i Srbiji. Preuzimanju je prethodilo odobrenje svih austrijkih, hrvatskih i srpskih nadležnih institucija uključenih u ovaj proces. Ugovor o preuzimanju tvrtki kćeri Swiss Baloise Group u Hrvatskoj i Srbiji od strane Uniqe potpisan je 21. listopada 2013. godine.

Basler osiguranje ima novu Upravu, koju čine predsjednik s austrijskom adresom Gerald Muller i član Luka Matošić, dosadašnji član Uprave Uniqa osiguranja. Iz Baslera su otišli svi troje bivših članova Uprave Darko Cesar, Monika Brzović i Krešimir Kolar.

Wolfgang Kindl, član Uprave Uniqa Insurance Group AG  i predsjednik Uprave Uniqa International AG, ovim je povodom izjavio da s ovom akvizicijom i već započetim procesom integracije društava u Uniqa Grupu nastavljaju s jačanjem tržišne pozicije.

Prema zadnjim objavljenim službenim podacima Uniqa osiguranje i Basler osiguranje Zagreb drže tržišni udio od 7,5 % i zauzimaju 4. mjesto na hrvatskom tržištu osiguranja. Temeljni kapital Baslera iznosi 62,7 milijuna kuna i podijeljen je na 76 dionica na ime, nominalnog iznosa 825 tisuća kuna, a jedini dioničar Društva je Uniqa International AG sa sjedištem u Austriji. Temeljni kapital pripojenog društva iznosi 55,5 milijuna kuna.