Neven Kaić novi predsjednik Udruženja za poslovanje i posredovanje na financijskim tržištima HGK

Udruženje za poslovanje i posredovanje na financijskim tržištima HGK 27. siječnja 2012. godine za predsjednika Udruženja u novom mandatu izabralo je Nevena Kaića, direktora Direkcije prodaje i brokerskih poslova Erste&Steiermarkische Banke. Za zamjenike predsjednika izabrani su Ivana Gažić, direktorica Zagrebačke burze i Ivan Kurtović, predsjednik Uprave Interkapital vrijednosni papiri.

Oni su ujedno i članovi Vijeća Udruženja, u čijem sastavu su i Suzana Lončar, predsjednica Uprave Credosa, Snježana Mihinjač Horvat, članica Uprave Fima vrijednosnica, Irena Weber izvršna direktorica Sektora Investicijskog bankarstva Hypo-Alpe-Adria Banke, Vesna Tomljenović Čičak, zamjenica izvršne direktorice Sektora transakcijskih poslova Raiffeisenbank Austria te predstavnici Središnjeg klirinško depozitarnog društva i Tržišta novca Zagreb.

Na sjednici je podneseno izvješće o radu Udruženja u 2011. godini te su usvojene izmjene Poslovnika o radu Udruženja, a u okviru rasprave o aktivnostima u ovoj godini, istaknuto je da će Udruženje nastaviti suradnju s regulatorom, posebice u području zakonskog okvira tržišta kapitala.

Članice Udruženja za poslovanje i posredovanje na financijskim tržištima HGK su sva investicijska društva (brokerska društva, banke koje pružaju investicijske I skrbničke usluge), Zagrebačka burza, SKDD i Tržište novca Zagreb.

Cilj Udruženja je promicanje i zaštita zajedničkih interesa članica te razvoj hrvatskog financijskog tržišta u cjelini. U ostvarivanju tog cilja, Udruženje surađuje s relevantnim institucijama, sudjeluje u radnim skupinama, daje komentare na prijedloge propisa, sudjeluje na stručnim skupovima te raspravlja o pitanjima važnim za poslovanje svojih članica.