Natječaj za održivost i zelene projekte

U sklopu svoje nove platforme društvene odgovornosti pod nazivom MOJ ZABA START, Zagrebačka banka u suradnji s REGEOM raspisala je natječaj kojim se pruža potpora inovativnim i održivim projektima s područja zelenih tehnologija, a istom je prigodom otvorena i izložba fotografija Zelena zona.

Natječaj Moja zelena zona raspisan je za projekte koji se odnose na energetsku učinkovitost, korištenje obnovljivih izvora energije, održivu gradnju, čistiji transport, korištenje inovativnih metoda i materijala za zaštitu okoliša, proizvodnju zdrave hrane te pokretanje istraživačkog projekta, kao i izdavačku djelatnost u svrhu informiranja i educiranja o zelenim temama te obrazovnu djelatnost (organiziranje seminara, radionica, predavanja i sl.). Na natječaj Zelena zona mogu se javiti obrtnici, male i srednje tvrtke, udruge (organizacije civilnog društva), poljoprivrednici i obiteljska poljoprivredna gospodarstva, znanstvene i školske ustanove, jedinice lokalne uprave i regionalne samouprave te zadruge hrvatskih branitelja. Prijave na natječaj mogu se predati do 30. rujna 2013.

Deset najboljih projekata po odabiru stručne komisije u idućoj se fazi odabira stavlja na javno glasanje na mikrostranici Zelena zona. Ukupni iznos donacije je 300.000 kuna bruto, koji se dijeli na dvije donacije po 150.000 kuna. Nakon završenog procesa javnog glasovanja jedna donacija će biti dodijeljena najboljem projektu koji je dobio najveći broj glasova putem mikrostranice, a druga će biti dodijeljena prema izboru stručne Komisije.

Detalji natječaja Moja zelena zona nalaze se na web stranicama www.zaba.hr, www.zelenazona.hr i www.regea.org.