Najavljen Brown forum

Na trećem po redu Brown Forumu 2013, koji će se 8. i 9. travnja održati u Falkensteiner Hotel Iadera u Petrčanima, sudjelovat će oko 150 investitora, ulagača rizičnog kapitala i mladih poduzetnika iz država jugoistočne Europe i SAD-a, rečeno je na konferenciji za novinare u Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Ovogodišnji je Brown Forum nastavak uspješnih foruma održanih lani u Opatiji i prije dvije godine u Dubrovniku, u čast i na spomen američkog državnog tajnika za trgovinu Rona Browna, stradalog u avionskoj nesreći kod Dubrovnika 1996. godine, kad je predvodio američko trgovinsko izaslanstvo u posjetu Republici Hrvatskoj.

Brown Forum 2013 razmatrat će kako financijske i administrativne potpore poduzetništvu mogu pridonijeti gospodarskom rastu u regiji, kako izgraditi novu generaciju poduzetnika i na koji način privući investicije kako bi se ideje pretočile u konkretne projekte. Forum započinje pozdravnim govorima visokih uzvanika te glavnim izlaganjem Krishnaja „Kittu“ Kollurija, glasovitog ulagača rizičnog kapitala iz SAD-a. Ovogodišnji Brown Forum održava se pod visokim pokroviteljstvom hrvatskog predsjednika i Vlade RH, u organizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Ministarstva gospodarstva, Ministarstva poduzetništva i obrta, Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu, HUP-a, HGK te uz potporu hrvatske mreže poslovnih anđela CRANE, Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta, Zadarske županije i Grada Zadra. Sponzori Foruma su tvrtke Agrokor, Hypo Alpe Adria, Printera Grupa, TBWA/Zagreb i Telegra.  

Detaljnije informacije o Brown Forumu 2013 možete doznati na internetskoj stranici  www.brownforum.net