Najava: "DANI HRVATSKOG OSIGURANJA 2011"

U organizaciji Udruženja osiguravatelja Hrvatske gospodarske komore i pod pokroviteljstvom Ministarstva financija Republike Hrvatske, održatićese "Dani hrvatskog osiguranja 2011" od 13. do 15. studenoga 2011., u Hotelu Lone, Rovinj.

Središnja tema ovogodišnje Konferencije je ulazak Republike Hrvatske u Europsku uniju i utjecaj na industriju osiguranja. Prvog dana obradit će se financijska pismenost i zaštita potrošača kao jedno od prioritetnih područja u procesu približavanja punopravnom članstvu u EU, a kroz Panel "Uloga medija u financijskom opismenjavanju stanovništva" istaknut će se važnost medija u segmentu poboljšanja financijske pismenosti i edukacije stanovništva te dati smjernice za jačanje zajedničke suradnje. Obradit će se teme vezane za osigurateljne proizvode s naglaskom na predavanje o presudi Europskog suda pravde o spolnoj diskriminaciji i utjecaju na formiranje cijena osigurateljnih proizvoda.

Drugog dana Konferencije bit će govora o implementaciji novih pravila Solventnosti II u hrvatsko zakonodavstvo i pripremama društava za osiguranje, a prezentirat će se i glavne poruke QIS-a 5. U okviru bloka predavanja o prodaji i marketingu u osiguranju održat će se Panel "Budućnost prodajnih kanala u RH". Predavači na Konferenciji bit će ugledni domaći i inozemni stručnjaci iz industrije osiguranja.

Kotizacija za Konferenciju po sudioniku iznosi 1.700,00 kuna za tuzemstvo, odnosno 240,00 EUR za inozemstvo.

HRVATSKA GOSPODARSKA KOMORA

Sektor za bankarstvo i druge financijske institucije

Udruženje osiguravatelja

tel: 01/4828-383

e-mail: bankarstvo@hgk.hr

www.hgk.hr