Mirakul prodajna akademija: Usavršite prodajne pregovaračke i komunikacijske vještine Zagreb

Zagreb, 14. ožujka - 28. studenoga 2014. godine 

Organizacija i upravljanje prodajom, uz prodajne vještine i tehnike, čini osnovne i najvažnije kompetencije većine poduzetnika i menadžera, a posebice zaposlenika u sektoru prodaje. U vrijeme krize učinkovitost prodajnih timova, uz individualnu prodajnu sposobnost managera, predstavlja ključni čimbenik u rastu i razvoju tvrtke.

Prodajna Akademija sastoji se od 9 modula: Prodajne vještine – od osnovnih načela do zaključivanja prodaje, Napredne prodajne vještine, Poslovna komunikacija i bonton, Osobni razvoj i izvrsnost u pružanju usluga, Pregovaranje u prodaji, NLP u prodaji, Strateško upravljanje prodajom, Kontroling prodaje i ključnih kupaca, Prodaja u maloprodaji i uslugama, a moguće ih je polaziti pojedinačno.

Edukacija je namijenjena direktorima i voditeljima prodaje, komercijalistima i ostalom prodajnom osoblju, voditeljima izvoza, Key Account Managerima, svima koji rade u B2B i B2C okruženju, onima koji su u direktnom kontaktu s krajnjim kupcima, vlasnicima malih i srednjih tvrtaka, koji žele prodavati više i jednostavnije, uočiti pogreške koje rade u prodajnom procesu te bi željeli postati uspješniji prodavači.

Voditeljica programa je dr.sc. Jasminka Samardžija, voditeljica programa i direktorica tvrtke Motivacijski govornik, ima  petnaest godina prodajnog i edukacijskog iskustva iz brojnih ključnih područja poslovanja, te surađuje s vodećim hrvatskim tvrtkama

Kontakt:
tel: +385 31 629 616
mob: +385 91 333 77 95
e-mail: edukacija@mirakul.hr
www.mirakul.hr