Meteo UNIQA - upozorenje na ekstremne vremenske nepogode

MeteoUNIQA, besplatan servisupozorenja na vremenske nepogode, nova je i jedinstvena usluga na hrvatskomtržištu, koju je Uniqa predstavila na konferenciji za tisak. Dostupna je svimfizičkim osobama s ugovorenom policom Uniqa kasko osiguranja. „Svjedoci smo svečešćeg pojavljivanja ekstremnih vremenskih nepogoda i sve značajnijih štetakoje one donose. Točna i pravovremena informacijanajvažnija je u prevencijinastanka štete s ciljme zaštite života i imovine“ - rekla je Saša Krbavac,predsjednica Uprave Uniqa osiguranja.

Upozorenja na vremenske nepogodeklijenti Uniqe dobivat će putem SMS-a ili e-pošte, ovisno o njihovoj želji.Poruke sadrže podatke o vrsti nadolazeće vremenske nepogode koja će zahvatitimjesto u kojem osiguranik živi, njenom intenzitetu i trajanju.

SMS ili e-mail poruke upozorenjaće klijenti Uniqa osiguranja dobivati ukoliko je riječ o ekstremnim vremenskimnepogodama, odnosno, samo onda kada vremenske nepogode prelaze normalne vrijednostii to najkasnije 2 sata prije nastanka nepogode. Primajući pravodobneinformacije, korisnici usluge MeteoUNIQA mogu na vrijeme reagirati i poduzetimjere kako bi izbjegli i spriječili eventualne štete na vozilu, kući, stanu  i drugoj imovini.

Ova usluganudi se u Hrvatskoj isključivo klijentima UN Uniqa osiguranja preko Ubimet-a,koji je najvažniji davatelj meteoroloških usluga u srednjoj i istočnoj Europi. Razvojmeteoroloških pojava se neprekidno bilježi u preko 14 tisuća meteorološkihstanica širom svijeta; ekipa stručnjaka radi na meteorološkim prognozama 365dana godišnje, 24 sata dnevno koristeći naprednu radarsku tehnologiju zaprognozu ekstremnih meteoroloških fenomena, rekao je direktor Ubimet -a drMichael Fassnauer.