Ksenija Sanjković nova predsjednica HAD-a

Ksenija Sanjković nova predsjednica HAD-a

Hrvatsko aktuarsko društvo je na redovnoj sjednici Skupštine Društva održanoj dana 11. lipnja  2014. izabralo novu Upravu Društva i Nadzorni odbor.

Za članice Uprave Društva izabrane su Ksenija Sanjković iz Hrvatskog kreditnog osiguranja za predsjednicu Društva, Suzana Dumančić iz Allianz osiguranja i Sabina Mlivić iz Velebit životnog osiguranja za dopredsjednice, a Lucija Eder za tajnicu i Mirna Lipovšćak za blagajnicu.

Za članove Nadzornog odbora Društva izabrane su Tatjana Račić Žlibar iz Uniqa osiguranja, Morana Pribanić iz Croatia osiguranja i Snježana Bertoncelj iz Erste osiguranja VIG.

Hrvatsko aktuarsko društvo (HAD) je stručna udruga aktuara u Republici Hrvatskoj, čija je svrha promicanje i razvoj aktuarske znanosti i struke i njene praktične primjene te stručnog usavršavanja i izobrazbe aktuara.  Osnovano je 1996. godine i trenutno broji 139 članova, od toga 93 redovna, 44 pridružena i 2 počasna člana. Društvo je redovni član International Actuarial Association (IAA) i Actuarial Association of Europe (AAE).