Krešimir Kranjčec novi direktor Tvornice željezničkih vozila Gredelj

Skupština TŽV Gredelj, društva u 100 - postotnom vlasništvu Hrvatskih željeznica 11. travnja je za novog Direktora imenovala Krešimira Kranjčeca.

U TŽV Gredelj Krešimir Kranjčec došao je nakon uspješne karijere u Zagrebačkom holdingu d.o.o. gdje je radio na mjestu voditelja nabave. Prije dolaska u Zagrebački holding radio je kao koordinator manager u tvrtki Bramac gdje je bio odgovoran za cjelokupno poslovanje poduzeća za područja poslovanja Hrvatske i Crne Gore. Također je bio i direktor tvrtke Kamen Sirač i Kumal za Hrvatsku i Srbiju te direktor u Nexe grupi.

U njegovoj dugogodišnjoj uspješnoj poslovnoj karijeri radio je na poslovima prodaje i upravljanja prodajom kao i poslovima nabave. 2007. godine postaje Direktor poduzeća KUMAL d.o.o i to istovremeno u Hrvatskoj i Srbiji, a kasnije vodi cjelokupno poslovanje poduzeća Bramac pokrovni sistemi d.o.o za Hrvatsku i Crnu Goru, čime je stekao znanja organizacije i rukovođenja cijelim društvom. Tijekom dugogodišnjeg poslovnog staža stekao je tehnike prezentiranja i pregovaranja, usvojio znanja vezana uz upravljanje i razvoj ljudskih potencijala i strategije poslovnog odlučivanja te sudjelovao u organizaciji, pripremi i koordiniranju procesa poslovnog sustava.

Stekao je zvanje magistar ekonomije na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.