Konferencija o najnovijim dostignućima u telematici

Treća konferencija Telematics Conference SEEurope, koja će se održati 26. rujna u Hotelu Dubrovnik u Zagrebu, okupit će se više od 100 predstavnika srednjih tvrtki i institucija iz JI Evrope, koje se bave razvojem i prodajom telematskih rješenja za gospodarska vozila. 

Na ovogodišnjoj konferenciji sudjeluje 11 izlagača, koji će predstaviti glavne globalne i regionalne trendove s područja praćenja vozila i upravljanja voznih parkova. Naime, na području, koji obuhvaća 15 država, uključujući i Tursku, registrirano je više od 9 milijuna gospodarskih vozila, a tek 8 posto ih je opremljenih sa telematskim rješenjima. Prognozira se da će se taj postotak do 2017. godine povećati na bar 15 posto, što znači da će rast biti brz, a poslovnih prilika puno.

O tome što usporava još brže prodiranje telematike na konferenciji govoriti će središnji govornik i poznavalac struke sa dugogodišnjim iskustvom Michael L. Sena. Thomas Hallauer, direktor istraživanja i marketinga u konzultantskoj tvrtki PTOLEMUS, predstavit će prilike za razvoj telematike osiguranja u regiji. Premija osiguranja sve više zavisi od sloga vožnje po sistemu Plaćaj kao što voziš odnosno Pay-as-You-Drive, a  njega je moguće pratiti sa telematskim uređajima u vozilima. S obzirom na prognoze opsežnog istraživanja koju je pripremio Hallauer sa suradnicima na globalnom nivou, do 2020. godine čak 100 milijuna polica osiguranja temeljiti će na tom sistemu. Iskustva sa telematikom osiguranja (insurance telematics) iz prakse predstaviti će Gorjan Agačević, direktor za tehnologije hrvatske tvrtke Amodo.

Sudionici konferencije u Zagrebu su najveći svjetski ponuđači i proizvođači opreme kao i manje tvrtke iz regije. Procjenjuje se da u JI Evropi djeluje već više od 250 ponuđača telematskih rješenja. Prednosti i nedostatke novonastalih tvrtki će na konferenciji predstaviti Vuk Nikolić, direktor srpske tvrtke TruckTrack.

Više informacija o konferenciji možete naći u prilozima i na stranici konferencije: http://www.telematics-conference.com/