Ivice Božan predsjednik Uprave Vaba banke

Ivice Božan predsjednik Uprave Vaba banke

Savjet Hrvatske narodne banke dao je suglasnost za imenovanje Ivice Božana na mjesto predsjednika Uprave Vaba d.d. banke Varaždin. Do imenovanja na tu poziciju Božan je od listopada 2014. godine radio na poziciji savjetnika Uprave. Dio je to procesa provođenja promjena u Vaba banci, nakon provedene dokapitalizacije banke od strane J&T banke, odnosno upisa povećanja temeljnog kapitala Banke koji iznosi 128.585.400,00 kuna.

Božan u Vaba banku dolazi iz Raiffeisenlandesbank Niederosterreich-Wien AG gdje je od 2009. do 2014. godine radio na poziciji višeg potpredsjednika Banke i prokurista odnosno na poziciji direktora Sektora za financijske institucije, sindicirane zajmove i odnose s međunarodnim bankama. Međunarodna iskustva stjecao je u Dexia Kommunalkredit Bank AG gdje je bio odgovoran za poslovanje banke u Poljskoj, za vođenje projekata javnih financija, financiranje projekata i investicijsko bankarstvo, u UniCredit Markets & Investment Banking, gdje je radio na mjestu potpredsjednika zaduženog za tržište dužničkog kapitala i radio na vrijednim projektima izdavanja obveznica za korporativne, državne i financijske institucije. Prije toga radio je u Bank Austria Creditanstalt AG te na vodećim pozicijama u Splitskoj banci i SB Trade – brokerskoj kući Splitske banke.

 

Imenovanjem Ivice Božana na mjesto predsjednika Uprave prestaje važiti mandat dosadašnjem predsjedniku Uprave Stanku Kežmanu i članici Uprave Nataliji Jambrečić.

Kežman će sudjelovati u radu Banke na mjestu savjetnika  Uprave, dok će Natalija  Jambrečić svoju poslovnu karijeru, sukladno vlastitoj odluci nastaviti u privatnom sektoru.

Suglasnošću HNB-a o novim promjenama u managementu Vaba d.d. banke Varaždin nastavljen je proces promjena koje će omogućiti najavljen zaokret u razvoju Vaba d.d. banke Varaždin kao i daljnje učvršćivanje njenog položaja kao pouzdane i moderne hrvatske Banke spremne u svakom trenutku odgovoriti zahtjevima klijenata.