Imenovana nova Uprava Croatia osiguranja

Imenovana nova Uprava Croatia osiguranja

Danas je održana 39. Glavna skupština Croatia osiguranja na kojoj su izabrani novi članovi Nadzornog odbora tvrtke. Za predsjednika Nadzornog odbora izabran je mr. Ante Vlahović, predsjednik Uprave Adris grupe, a za zamjenika predsjednika Nadzornog odbora Mladen Blažević, a u novi Nadzorni odbor također su izabrani prof. dr. Josip Tica, Plinio Cuccurin, Branko Zec, Roberto Škopac i Miroslav Hrašćanec, predstavnik radnika.

Nadzorni odbor imenovao je danas novu Upravu društva, koju čine Sanel Volarić, Nikola Mišetić i Andrej Koštomaj, dok dosadašnji predsjednik Uprave CO Krešimir Starčević i član Ivan Fabijančić sporazumno odlaze iz tvrtke.

Sane Volarić je bivši direktor prodaje u Allianzu a njegovo imenovanje na čelu CO-a  je početkom mjeseca dnevnom tisku najavio predsjednik Adris grupe Ante Vlahović. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, gdje je i magistrirao s temom: „Utjecaj projektnog ureda na konkurentnost osiguravajućih društava“. Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu stekao je i zvanje magistra znanosti iz područja informacijske tehnologije. Poslovno iskustvo stjecao u Privrednoj banci  Zagreb, Allianzu ZB d.o.o. Zagreb, a posljednje četiri godine obnašao je funkciju zamjenika regionalnog člana Uprave za operacije Allianz SE sa sjedištem u Munchenu.

Nikola Mišetić, direktor razvoja i strategije u Adrisu radio je na preuzimanju CO-a, također je studirao i magistrirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Na prestižnom INSEAD-u u Francuskoj završio je MBA studij. Radio je u bankarskom sektoru od 2005. do 2011. u McKinsey&Company. Od 2011. g. zaposlen je u Adrisu, gdje je obnašao funkciju izvršnog direktora razvoja.

Andrej Koštomaj dolazi s pozicije izvršnog regionalnog direktora marketinga u Google Adriatici. Nakon Ekonomskog fakulteta u Zagrebu magistrirao je na London Business School i stekao zvanje magistra financija. Poslovno iskustvo stjecao u McKinseyu.