HUO: Seminar „Međunarodne štete i ulazak Republike Hrvatske u Europsku uniju“

S prijemom Republike Hrvatske u Europsku uniju započinje primjena članaka Zakona o obveznim osiguranjima u prometu kojima se IV. Direktiva Europske unije o obveznom osiguranju motornih vozila preuzima u hrvatsko zakonodavstvo. Tim povodom Centar za edukaciju djelatnika u osiguranju pri Hrvatskom uredu za osiguranje organizira jednodnevni specijalistički seminar u trajanju od 7 nastavnih sati pod nazivom "Međunarodne štete i ulazak Republike Hrvatske u Europsku uniju".

Seminar, koji će održati Maša Hlastec Rajterič (Zavarovalnica Triglav d.d.) i Marijan Mihelčić (Hrvatski ured za osiguranje), namijenjen je voditeljima i djelatnicima odjela međunarodnih šteta u društvima za osiguranje (posebno šteta domaće odgovornosti), odvjetnicima i djelatnicima agencija specijaliziranih za međunarodne štete, te ostalim zainteresiranima za pitanje preuzimanja, obrade i likvidacije međunarodnih šteta.

Cilj seminara je upoznavanje polaznika s praktičnom primjenom pravila IV. Direktive Europske unije o osiguranju motornih vozila i s predstojećom prilagodbom tržišta osiguranja u Republici Hrvatskoj glavnim zahtjevima obrade međunarodnih šteta po IV. Direktivi.

Seminar se održava u srijedu, 13. lipnja 2012., s početkom u 9 sati u Hrvatskom uredu za osiguranje, Martićeva 73/1, Zagreb. Rok za prijavu na seminar je 6. lipnja 2012. godine. Više informacija o seminaru kao i prijavnica za seminar nalazi se na stranicama Hrvatskog ureda za osiguranje www.huo.hr.