HUO: Radionica o provedbi 5. kvantitativne studije

Hrvatski ured za osiguranje u srijedu 2. ožujkaorganizira radionicu pod nazivom  „Provedbapete kvantitativne studije utjecaja (QIS 5) – iskustva Slovenije“. Ovom radionicom, koja će se održati u zagrebačkomhotelu Antunović, Zagrebačka avenija 100A (dvorana Tomislav), HUO nastavljaaktivnosti i inicijative vezano uz primjenu Solvency II regulative. Zaposlenici unutar društava za osiguranje ireosiguranje, koji su zaduženi za usvajanje odredbi i prilagodbu Solventnost IIdirektive, dobit će konkretne informacije i primjere iz prakse slovenskogtržišta osiguranja.

Slovenski predavači su Mojca Piškurić izSlovenskog zavarovalnog združenja, Matija Bitenc iz Zavarovalnice Triglav d.d. ,te Rudi Lipovec iz Slovenskog aktuarskog društva i Slovenskog zavarovalnogzdruženja. O aktualnom stanju vezano uz direktivu u Hrvatskoj govorit ćepredstavnici Ministarstva financija i HANFA-e, te Jakša Krišto s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Radionica počinje u 9 sati, a namijenjena je zaposlenicimazaduženim za usvajanje odredbi i prilagodbu Solventnost II te je besplatna iotvorena svim društvima za osiguranje i društvima za reosiguranje u RepubliciHrvatskoj.