HUO: Radionica o primjeni Solvency II regulative

Hrvatski ured za osiguranje u srijedu 2. ožujkaorganizira radionicu pod nazivom  „Provedbapete kvantitativne studije utjecaja (QIS 5) – iskustva Slovenije“.  Ovomradionicom HUO nastavlja aktivnosti i inicijative vezano uz primjenu SolvencyII regulative. Zaposlenici unutar društava za osiguranje i reosiguranje, kojisu zaduženi za usvajanje odredbi i prilagodbu Solventnost II direktive, dobitće konkretne informacije i primjere iz prakse slovenskog tržišta osiguranja.

Mojca Piškurić iz Slovenskog zavarovalnogzdruženja govoriti o pripremi slovenskog tržišta osiguranja za Solventnost IIte o potrebnim aktivnostima za provođenje studije QIS 5.

Matija Bitenc iz Zavarovalnice Triglav d.d.govorit će o zahtjevima i očekivanim rezultatima QIS 5 studije, dok će RudiLipovec iz Slovenskog aktuarskog društva i Slovenskog zavarovalnog združenjaprezentirati Izračun modula preuzetog rizika neživotnog osiguranja za QIS 5.

O aktualnom stanju vezano uz direktivu u Hrvatskojgovorit će predstavnici Ministarstva financija i HANFA-e, te profesor Jakša Krišto s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Radionica je namijenjena zaposlenicima zaduženim za usvajanje odredbii prilagodbu Solventnost II te je besplatna i otvorena svim društvima zaosiguranje i društvima za reosiguranje u Republici Hrvatskoj. Prijavusudjelovanja potrebno je dostaviti putem e-maila na adresu huo@huo.hr najkasnije do 25. veljače 2011.godine.

O mjestu održavanja Radionice sve prijavljenesudionike Hrvatski ured za osiguranje obavijestit će nakon zaključenja prijavaza sudjelovanje.